Filmcyclus Vrouwen & Identiteit - Your Mum and Dad

In een cyclus van drie actuele en genomineerde films wordt het thema ‘Identiteit van vrouwen in onze huidige maatschappij’ verkend vanuit verschillende perspectieven. Annelotte Verhaagen verzorgt de inleidingen op de films, en begeleidt de discussie achteraf. Met de blik van documentairemaker, theaterwetenschapper èn vrouw zorgt zij voor verdieping en context. De filmcyclus wordt afgerond met een workshop ‘Filmen met je smartphone’, verzorgd door Annelotte Verhaagen (op een externe locatie). Deze week kijken we de film: Your Mum and Dad.

‘They fuck you up, your mum and dad. They may not mean to but they do.’ Het begin van dit gedicht van Philip Larkin raakt de kern van de vragen die Klaartje Quirijns stelt in haar nieuwe film.

Twintig jaar geleden woonde ze in New York en begon ze haar vriend Michael Moskowitz op de meest intieme plaats te filmen: in de therapie kamer met psychoanalist Kirkland Vaughans. Na jaren dit proces te hebben vastgelegd, werd zij in 2012 door een diagnose in haar borst op een existentiële manier geraakt. Ze besloot de camera op zichzelf te richten, haar familie en een onbesproken trauma.

In de film onderzoekt zij de krachtige dynamiek van haar eigen familierelaties en de manier waarop haar leven hierdoor is gevormd. Terwijl we worstelen met het heden, zijn we tegelijkertijd niet altijd bestand om met de trauma’s uit het verleden om te gaan. Deze film snijdt universele thema’s aan voor iedereen die zich afvraagt hoe je met familie, geheimen en het leven zelf om kan gaan.Regie: Klaartje Quirijns
Genre: Documentaire
Land: Nederland
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 77 minuten.
Kijkwijzer: AL

 

 


 

Woensdag 27 november: workshop (niet in de Verkadefabriek)
Zelfstandig een korte video maken en publiceren met je smartphone? Dat leer je tijdens deze workshop, met uitleg en instructie. Daarna oefen je de basisvaardigheden om zelf via een filmpje een verhaal in beelden te vertellen of een interview in beeld te brengen. Resultaten worden tijdens de workshop besproken. En je leert hoe je jouw filmpje op bijvoorbeeld social media of een website kunt publiceren.

Na afloop krijg je hierover een hand-out en een e-book. Daarnaast ontvang je een handleiding voor gebruik van een montage-app om je film te kunnen bewerken.

De workshop duurt 3 uur (inloop 18.30; start 19.00 uur en einde om 22.00 uur) 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!