San Salvatorgemeenschap - Zin in Film / Girl

Lara, een 15-jarig meisje is geboren in het lichaam van een jongen en wil niets liever dan ballerina worden. Deze film is onderdeel van de cyclus 'Zin in Film' van de San Salvatorgemeenschap.

Zin in film
De film Girl is onderdeel van het programma van de San Salvatorgemeenschap, een open, oecumenische en gastvrije geloofsgemeenschap, die midden in de samenleving staat. Na afloop van de film kunnen de bezoekers in het theatercafé met elkaar napraten over de film en/of het thema. 

Girl
Toen regisseur Lukas Dhont net begonnen was aan de filmschool las hij een krantenartikel over een jong meisje. Ze was geboren in een jongenslichaam maar ze was ervan overtuigd dat ze een meisje was. Hij wilde onmiddellijk iets doen rond dit dappere meisje, dat de maatschappij trotseert waarin gender en geslacht onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Met Girl zet hij je aan het denken over hoe we naar gender, vrouwelijkheid en mannelijkheid kijken. De jonge heldin voert een innerlijke strijd waarbij ze haar eigen lichaam op het spel zet om te kunnen worden wie ze graag zou willen zijn.

Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de internationale pers beloonde Girl met de Prix Fipresci. de film won de Queer Palm en werd genomineerd voor een Golden Globe.

Recensies

★★★★★ VPRO Cinema: ''Nooit sentimenteel of melodramatisch''

★★★★★ De Morgen: ''Haast onmogelijk volmaakt''

★★★★★ NRC: ''Betovert, vooral door acteur Victor Polster''

★★★★ De Volkskrant: ''Droomdebuut voor Lukas Dhont''Regie: Lukas Dhont  
Cast: Victor Polster, Arieh Worthalter
Genre: Drama
Land: België 
Jaartal: 2018
Tijdsduur: 100 minuten
Kijkwijzer: 12+

Speeltijden