Firma Ducks / Liliane Brakema - Face to Face

  • Face to Face
  • Face to Face
  • Face to Face

Het kersverse gezelschap Firma Ducks laat haar eigenzinnige theaterstijl los op Ingmar Bergmans filmscenario Face to Face.

De jonge succesvolle psychiater Jenny verblijft een zomer bij haar grootouders. Haar man is in Amerika, haar dochtertje op zomerkamp en hun huis is verkocht. Los van haar dagelijkse omgeving wordt duidelijk dat ze vastloopt in haar privé- en professionele leven. Nieuwe dromen, oude angsten en onverwachte ontmoetingen brengen haar in een rusteloze schemerzone die niet zo eenvoudig te controleren blijkt.

In een tijd waarin onafhankelijkheid zowel het hoogst haalbare ideaal is, alsook de oorzaak van stress, gaat Firma Ducks op zoek naar verbinding. Hoe kunnen we in een veranderende wereld juist onze afhankelijkheid omarmen?

De jonge regisseur Liliane Brakema hoge ogen met haar debuutvoorstelling De Wilde Eend. Deze werd prompt geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival als één van de tien beste voorstellingen van het seizoen.


 In haar voorstellingen combineert ze haar typische bewegingsidioom met een gevoelige tekst. Een theatertaal die Firma Ducks verder wil ontwikkelen. Daarom gaat het team na afloop graag met je in gesprek over de voorstelling.

Informeel gesprek na afloop
Na de voorsteling is er in het café een informeel gesprek met Lilian Brakema

Recensiequotes

NRC
"Regisseur Liliane Brakema (1987), die vorig seizoen indruk maakte met Ibsens De wilde eend, plaatst de voorstelling nadrukkelijk in de jaren zeventig. Hiermee durft ze het aan óók de gedateerdheid van Bergmans film te laten zien." (...) "Het effect van dit toneelbeeld is mooi: het lijkt op reiniging, maar Jenny laat vooral zien dat ze instort."

Het Parool
“Het huis van de Zweedse regisseur is vakkundig gestript en met minieme middelen weer bewoonbaar gemaakt” (...) “Liliane Brakema en haar acteurs weten met dit pleidooi voor verbinding te raken.” 

Trouw
"Allemaal rake beelden om de vervreemding van het bestaan te illustreren. Met een scherpe focus op vorm." 

De Volkskrant
"In plaats van een surrealistische helletocht beleeft Jenny een fraai vormgegeven droomsequentie."

Credits
Tekst: Ingmar Bergman
Regie: Liliane Brakema

Spel: Nettie Blanken, Joost Bolt, Theo de Groot, Eva Kijlstra, Maartje van de Wetering


Scenefoto's: Robert van der Ree

Speeltijden