Floriaan Wempe Quartet - Jazz Factory - Floriaan Wempe Quartet ft.Rob van Bavel

  • Jazz Factory - Floriaan Wempe Quartet ft.Rob van Bavel
Bij het verschijnen van zijn debuutalbum Flo's Flow (Challenge Records) was meteen duidelijk dat Floriaan Wempe zich het vocabulaire van de grote Amerikaanse saxofonisten tot in het diepste van zijn DNA had eigen gemaakt en daar ook nog een eigen stem aan toevoegt. Virtuoze swing, melancholieke ballads en funky grooves kleurt hij in met zijn dikke tenorgeluid dat doet denken aan de Amerikaanse meesters. 
 
Voor zijn debuutalbum wist Wempe onder meer de Amerikaanse topdrummer Willie Jones III te strikken. Ook de muzikanten die Wempe meeneemt naar de Jazz Factory liegen er niet om. Pianist Rob van Bavel wordt gezien als één van de beste boppianisten van Nederland. Hij werkte samen met bekende Amerikaanse musici als saxofonist Johnny Griffin en de trompettisten Woody Shaw en Randy Brecker. Bassist Jos Machtel maakt deelt uit van het Brussels Jazz Orchestra en speelde voorheen in groepen van Benjamin Herman en Toon Roos.
 
'Het gemak waarmee Wempe speelt is verbluffend, zo lenig, zo frivool. De saxofonist toont een eigen handschrift en dat kan alleen nog maar karakteristieker worden'. (Jazzism)
 
'Wempe's geluid is krachtig en beheerst, onderscheidend en soms verwijzend naar grote namen als John Coltrane, Joe Lovano en Joshua Redman'.(JazzFlits)
 
Bezetting:
Floriaan Wempe - saxofoon
Rob van Bavel - piano
Jos Machtel - contrabas
Matthias de Waele - drums 
 
 
Nieuwsgierig geworden? Hier zie je Floriaan Wempe Quartet spelen. 
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!