Goldmund in coproductie met Orkater - Metaman

  • Metaman

De mensheid moet worden bevrijd van alles wat naar extremisme ruikt, vinden theatermakers Wilko Sterke en Thijs Maas (eerder in de Verkadefabriek als Orkater’s Nieuwkomers met Goldmund).

Eens in de twee jaar komen Wilko Sterke en Thijs Maas bij elkaar om te kijken hoe de zaken er voor staan. Ze analyseren zichzelf en meteen maar even de hele mensheid. Vorige keer waren ze op zoek naar het ‘raadsel van de eeuwige dubbelheid’. Nu denken ze alleen nog maar: ‘tja’. Waarom nemen we onszelf eigenlijk zo belachelijk serieus? Dat kan niet goed zijn. Daar komen ziektes van. Of erger.

Met acht jonge acteurs en een leger aan instrumenten roepen ze in Metaman een nieuwe god in het leven: Metaman, de God van de Relativering. De enige god die je verbiedt in hem te geloven. Die het leven zin geeft, juist omdat hij niet bestaat. De helikopter die je komt redden van het idee dat je het gaat maken. De man die een peer eet als je boos bent, en je uitlacht als je dat verdient.

Interview in Scènes
Wilko Sterke en Thijs Maas werden door Scènes geinterviewd over Metaman. Lees hier het verhaal.

Recensies

‘Een intrigerende mix van genres, sferen en stijlen (…) fris en onconventioneel.’ (Parool over Goldmund)

Spel, concept, tekst en muziek: Wilko Sterke, Thijs Maas
Koor: Sascha Bornkamp, Myrthe Huber, Emma Linssen, Carmen van Mulier, Anne Reitsma, Milan Sekeris, Bastiaan Vandendriessche, Minne Koole
Regie: Titus Tiel van Groenestege

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!