/ FILMZAAL 1

Greta Gerwig - Little Women

Little Women is geregisseerd door Greta Gerwig (Lady Bird) en gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott.

"Als je een verhaal schrijft over een meisje", zo zegt een uitgever tegen Jo, "zorg er dan voor dat ze aan het einde getrouwd is. Of dood. Een van beide." Meer werd er niet verwacht van vrouwen in het negentiende-eeuwse Amerika, maar de vier zussen uit Little Women hebben grotere ambities.

Na haar fonkelende debuut Lady Bird stort regisseur Greta Gerwig zich zelfverzekerd en met een frisse, eigentijdse blik op deze literatuurklassieker van Louisa May Alcott. Voor haar is het een verhaal over vrouwelijke aspiraties, geld en kunstenaarschap. Bovendien laat Gerwig, zelf ook actrice, haar topcast schitteren: als de vrouwen bij elkaar zijn, buitelen ze over elkaar als een vrolijke kluwen waar altijd warm licht op lijkt te vallen. Los van elkaar stralen ze evenzeer: Florence Pugh is een ontdekking en alleen al het geïrriteerde fronsje dat soms over Saoirse Ronans gezicht trekt, verdient een Oscar.

Recensies
★★★★ VPRO Cinema:
"Geeft eigen draai aan wereldberoemd verhaal"
★★★★ NRC: "Intelligente, sterke nieuwe bewerking"
★★★★ de Volkskrant: "Trouwe verfilming met cast in topvorm"  Onze deuren gaan weer open, ook van het café-restaurant. 
We klappen de parasols uit, sproeien het gras en zetten de filmprojectoren weer aan. Het witte filmdoek krijgt weer kleur, de Verkadefabriek gaat weer leven. We hebben het gemist. We hebben jou gemist. Door het coronavirus is naar de Verkadefabriek gaan wel anders dan je gewend bent. De belangrijkste punten lees je hier.

Nieuw in de Verkadefabriek: de to go-bar
Je kunt hier voordat je naar de film gaat een drankje halen. Je mag je drankje mee de zaal in nemen. Neem je het afval na afloop weer mee naar buiten? De to go-bar is geopend van 10.45 tot 22.00 uur.

Even na of bij kletsen in het café
Na de film is er altijd een plekje voor je vrij in het café. Om even na of bij te kletsen, met een biertje of wijntje. Je hoeft niet te reserveren, meld je na de film bij het café, dan zoeken we een leuke plek voor je uit.Regie: Greta Gerwig
Cast: Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Emma Watson, Meryl Streep
Genre: Drama
Land: VS
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 135 minuten.
Kijkwijzer: 9+

Supporter€10,50
Normaalprijs€11,50
Speeltijden & Tickets
maandag
dinsdag
woensdag

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!