Helge Slikker - As.

Bekend als componist van filmmuziek en van theatermuziek voor gezelschappen als Toneelgroep Oostpool, De Toneelmakerij en vooral ons eigen huisgezelschap Matzer Theaterproducties. Nu komt hij met muzikant Dave Menkehorst om zijn eigen verhaal te bezingen.

Centraal staat zijn fascinatie en liefde voor IJsland. Dat onherbergzame eiland inspireerde hem tot een voorstelling over rouw en het herontdekken van de liefde, maar ook over nietigheid en de goden verzoeken.

Dit verhaal vormt de basis voor een bijzonder theatraal concert. Helge neemt je aan de hand van nieuw geschreven muziek mee op een avontuur over het hele eiland. Hij staat op het podium samen met producer en muzikant Dave Menkehorst. Paul de Munnik, met wie Helge al vaker samenwerkte, tekent voor de regie. Madeleine Matzer is als artistiek adviseur betrokken.

''Het verhaal speelt zich af op IJsland, waar het publiek mee op reis gaat met iets wat begint als een normale tocht. Maar hier, op dit eiland, vind je naast schoonheid ook een hoop leegte. Niks dan ruimte. Ruimte voor gedachten en angsten.''

Waarom neem je ons mee naar het hoge Noorden?
“Ik heb iets met Scandinavië en het noorden. Met IJsland in het bijzonder. Het is er zo mooi dat het soms pijn doet. Het is er zo groot, zo weids, dat je merkt dat je er helemaal niet toe doet. Dat is beangstigend, maar ook bevrijdend. Als je daar rond rijdt voel ik een soort echtheid waar ik altijd naar op zoek ben. Geen facebook, geen afleiding, geen files, geen schreeuwers die het beter weten. Het leven daar voelt afgezonderd, nog steeds. Je bent er ondergeschikt aan de natuur. Die heeft het er echt voor het zeggen en is grillig. Je snapt dat de mythologie verbonden is met dat land. Je ziet de goden er bijna rondlopen.”Credits
Muziek/tekst: Helge Slikker
Muzikant: Dave Menkehorst
Regie: Paul de Munnik
Artistiek adviseur: Madeleine Matzer
Video/licht: Catharina Scholten
Techniek: Erik Hendriks

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!