Helge - The Days Of Young Petty Davis

MATZER en Verkadefabriek presenteren met trots het eerste solo album van Helge Slikker, bekend van o.a. Miss Molly & Me en als huiscomponist van MATZER-voorstellingen.

Helge won een gouden kalf voor de filmmuziek van Kauwboy en toerde de wereld rond met de band Miss Molly & Me. Hij componeerde voor vele toneelgezelschappen en schreef talloze liedjes. Maar nooit eerder maakte hij een soloplaat. Ineens is de tijd daar. The Days Of Young Petty Davis is een cd-presentatie en meer waarin Helge Slikker terug gaat naar de tijd waarin hij als kind luisterde naar de muziek die zijn ouders draaiden. Toen genre er niet toe deed en de hoeveelheid likes niet bepaalde of iets goed was. Zijn associaties met die tijd en de invloeden van onder andere Neil Young, Tom Petty en Miles Davis brachten een verzameling oprechte en tijdloze liedjes voort. Een concert als ode aan de onbevangenheid.

Paul de Munnik over Helge
“Helge is één van de meest bijzondere en productieve liedjesschrijvers die we in Nederland hebben. Een muzikant om trots op te zijn, een zanger om te koesteren en daarnaast ook nog eens een zeer aangenaam persoon. Op het podium dan. In het dagelijks leven is het een schoft. Gaat dat zien!" - Paul de Munnik

Beluister de eerste single van Helge
hierboven via youtube, of hieronder via je eigen favoriete musicplayer (klik op listen)

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!