/ GROTE ZAAL

Het Zuidelijk Toneel - De vrouw die de honden eten gaf

  • De vrouw die de honden eten gaf

In de zomer van 2012 werd België opgeschrikt door het nieuws dat Michèle Martin - de ex-vrouw van Marc Dutroux - vervroegd zou vrijkomen. De vrouw die twee kinderen in een kelder had laten verhongeren en sterven. België stond op zijn kop. Het Zuidelijk Toneel maakt met Theo d’Or en Gouden Kalf winnares Marie-Louise Stheins en regisseur Julie Van den Berghe een indringende voorstelling naar de roman over de meest gehate vrouw van België.

In haar roman, De vrouw die de honden eten gaf, probeert schrijfster Kristien Hemmerechts zich op basis van feitelijke getuigenissen en documenten in Martin te verplaatsen. Ze stelde haar niet voor als een monster, maar als een gewone vrouw. Angstig, egoïstisch en laf, maar ook verrassend toegewijd als moeder en dochter. Marie-Louise Stheins is gefascineerd door de roman van Hemmerechts en wil de tekst op toneel brengen. Samen met Van den Berghe gaat ze op zoek naar de achtergrond van Martin. Haar daden - of juist haar gebrek aan daadkracht - lijken onvergeeflijker dan die van moordenaar en verkrachter Marc Dutroux.

Het Zuidelijk Toneel maakt, na de succesvolle filosofenreeks week een indringende voorstelling. Piet Menu, artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel: “Theater moet ook gaan over datgene wat ons ongemakkelijk maakt. Deze voorstelling leert ons misschien nog meer over onszelf dan over Michèle Martin.”


Credits
Spel: Marie-Louise Stheins, e.a.
Regie: Julie Van den Berghe
Tekstbewerking: Marie-Louise Stheins & Julie Van den Berghe
Gebaseerd op: de gelijknamige roman van Kristien Hemmerechts
Geluidsontwerp: Jannes Noorman
Dramaturgisch advies: Piet Menu
Beeld: Mari Kanstad Johnsen
 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
do 7 mei

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!