/ GROTE ZAAL

Het Zuidelijk Toneel/ Stefaan van Brabandt - Spinoza

  • Spinoza

Een voorstelling voor jonge idealisten, oude krokodillen en iedereen die af en toe eens nadenkt.

Spinoza is, na Socrates en Marx, nummer drie van de filosofenreeks van Het Zuidelijk Toneel en Stefaan Van Brabandt. En Spinoza blijkt nu brandend actueel. Naast zijn bevlogen en rationeel onderbouwde boodschap van vrede, vrijheid en openheid staat een man van vlees en bloed, heen en weer geslingerd tussen eenzaamheid, vrijheid, strijd en verzet. Hij laat zien dat er géén kloof kan zijn tussen overtuiging en het eigen leven, tussen denken en praktische wijsheid, tussen idealen en politiek realisme. Acteur Han Kerckhoffs is Spinoza.

Spinoza is, na Socrates en Marx, nummer drie van het Zuidelijk Toneel's aansprekende, humorvolle en onderhoudende filosofenreeks. Ze wekken filosofen tot leven en kijken terug op leven, werk en de erfenis. Leer en geniet van het vakmanschap van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt. De tekst wordt geschreven door Spinozakenner Tinneke Beeckman en gespeeld door ervaren rot Han Kerckhoffs. 

De pers over Marx:

"Het scherpste politieke theater dat ik in tijden heb gezien. Confronterend en prikkelend. We gingen aangevuurd en gloedvol naar buiten.”

“De tekst van Van Brabandt swingt en zingt als het sextet van Miles Davis ten tijde van Kind of Blue, de boodschap bijt.

Stefaan Van Brabandt
Stefaan Van Brabandt (Gent, 1979) is (toneel)schrijver, acteur, singer-songwriter én filosoof. Dat maakt hem tot dé man om ons een spiegel voor te houden. In zijn stukkenreeks rond de grote wijsgeren vloeien heden, verleden en toekomst samen. Theater dat uitnodigt tot denken met als motto: drempel laag en lat hoog. Geschreven in taal die ons lijkt toe te zingen. Bij HZT maakt Stefaan de succesvolle filosofenmonologen Socrates en Marx.Credits
Concept en regie: Stefaan Van Brabandt 
Tekst: Tinneke Beeckman 
Spel: Han Kerckhoffs 
Dramaturgie: Wannes Gyselinck 
Artistiek advies: Piet Menu 

Beeld: Tim Enthoven
 
Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
vr 15 feb