HZT/BOG. - GOD.

  • GOD.

Theatermakers Sanne Vanderbruggen, Benjamin Moen, Judith de Joode en Lisa Verbelen onderzoeken in God. dat wat we niet zeker weten maar waar we toch in geloven: de liefde, jezelf, buitenaards leven, durfkapitalisme.

Wij mensen, sukkels der natuur, op zoek naar zin, naar richting, een weg, een iemand, een iets, een het, een dat, een antwoord op de vraag: waarom?

God. gaat over het verlangen alles te willen vatten, over het benoemen van het onbenoembare, het begrijpen van het onbegrijpelijke. God. gaat over de poging elkaar te begrijpen totdat we niks meer hoeven te zeggen. In God. doet BOG. een poging het onderwerp geloven te benaderen. Een poging om dichtbij te komen.

Recensies

God. is als onderwerp van de filosofische buitencategorie. Desondanks weet BOG. er een buitengewoon mooie en scherpzinnige voorstelling over te maken.’ ★★★★ Trouw

‘Mateloze gedachtenbrij die verrassend lang kan boeien.’ ★★★★ NRC

‘Dit gezelschap verbindt een generatie die is opgegroeid tussen de scherven van de grote verhalen, maar in die ontmantelde werkelijkheid een punt zoekt om weer ergens voor te staan. Om weer ergens voor te gaan.’ ★★★ De Standaard

Over BOG.
BOG. is de collectie van theatermakers Sanne Vanderbruggen, Benjamin Moen, Judith de Joode en Lisa Verbelen. BOG. maakt werk vanuit het verlangen naar overzicht, naar het uitstallen, het benoemen, het uitvouwen, het uitzoomen, het rangschikken, categoriseren en opsommen van alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!