In het hoofd van mijn zusje met nagesprek - Ingrid Kamerling

  • In het hoofd van mijn zusje met nagesprek
  • In het hoofd van mijn zusje met nagesprek

In het hoofd van mijn zusje is een kwetsbaar portret over de zus van filmmaker Ingrid Kamerling die leed aan angsten en keuzestress en uiteindelijk op 24-jarige leeftijd een einde aan haar leven maakte.

De beelden bewegen langs werkelijkheid en fantasie, onderbewustzijn, dromen en gedachten. Een ‘coming of age’-verhaal over de zoektocht naar identiteit. 

Kamerling gaat op zoek naar het hoe en waarom van haar zelfdoding en probeert door middel van familievideo's, dagboekfragmenten en interviews met familie en bekenden een beeld te krijgen van het leven van haar zus. In het hoofd van mijn zusje gaat verder dan een persoonlijke verwerking van een familiedrama, en zet vraagtekens bij de constante roep om authenticiteit en zelfontplooiing in onze maakbare samenleving. De zelfdoding van Vivian past in de treurige ontwikkeling van het stijgend aantal zelfdodingen onder jonge mensen. In deze groep is zelfdoding doodsoorzaak nummer 1. 

De documentaire ging in première in de Gouden Kalf Competitie en won zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Social Film Festival in Italië en de 'Best Documentary award' op het International Film Festival Delhi.

Televisieprogramma Kruispunt volgt Ingrid Kamerling
Het programma Kruispunt (KRO-NCRV) maakt een reportage waarin het verhaal van Ingrid Kamerling wordt getoond. Hoe is het voor haar geweest om de documentaire over haar zusje te maken en hoe is ze er nu mee bezig? Zij komen mee met Ingrid Kamerling naar de Verkadefabriek op 14 maart.

Nagesprek met Pieter-Jan Carpentier en Ingrid Kamerling
In het nagesprek gaan we o.l.v. Pieter-Jan Carpentier met Ingrid Kamerling en 113 Zelfmoordpreventie in gesprek over kwetsbaarheid, depressie en zelfdoding. Pieter-Jan Carpentier is psychiater bij Reinier van Arkel. Eerder verzorgde hij diverse (film)cursussen zoals Film en psychiatrie in de Verkadefabriek. 


Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!