Jan Beuving - Rotatie

  • Rotatie
  • Rotatie
  • Rotatie

Een rotatie is een wiskundige draai. Wiskundige Jan Beuving geeft als cabaretier ook een draai aan de dingen. Hij telt zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden en lijnrecht tegenover wat krom is. Je merkt het al: de taal maakt pirouettes in zijn liedjes en de logica tolt in zijn zinnen. Voor zijn laatste programma kreeg hij de Nederlandse cabaretbelofteprijs.

Zijn vorige programma Raaklijn werd jubelend ontvangen door pers en publiek: ''Buitengewoon geestig'', zei de Volkskrant. ''Fier in de traditie van Drs. P en Kees Torn'', aldus NRC. Hij kreeg er bovendien de Neerlands Hoop voor, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.

Heeft hij een nieuw ruitjesoverhemd? Zit Tom Dicke weer achter de vleugel? Draagt hij een balletpakje? Heeft hij er geen zin in?

NRC plaatste een artikel met Jan, deze lees je hier.

Recensies

★★★★★ NRC: ''Met wiskundige begrippen probeert Jan Beuving in zijn ijzersterke nieuwe show Rotatie greep te krijgen op de wereld. Hij is origineel, grappig en ontroerend. En er zitten ongelooflijk veel perfecte liedjes in...prachtige composities van pianist Tom Dicke.''

Theaterkrant: ''Beuving is een taalgrootmeester als Drs. P, die de taalpuzzels met vernuft en fantasie weet te ontrafelen...''Credits
Tekst & spel: Jan Beuving
Muziek: Tom Dicke
Fotograaf: Jaap Reedijk

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!