Jasper van Luijk & De Nieuwe Oost - Bliss

Wanneer zijn we online en wanneer offline, en belangrijker, wanneer zijn we echt hier en wanneer niet? Een dansvoorstelling met live elektronische muziek en gesproken tekst. 


Hoe echt zijn onze digitale vriendschappen? Zijn we afhankelijk?
Na een aantal dansvoorstellingen gemaakt te hebben bij verschillende productiehuizen staat Jasper van Luijk op eigen benen. Met zijn eigen gezelschap Shifft en ondersteund door de Coproducers maakt hij Bliss, een zoektocht naar geluk in het huidige digitale tijdperk. 

Hoe echt zijn onze digitale vriendschappen en hoe afhankelijk zijn wij van de overdaad waarmee wij die informatie consumeren? Tegenwoordig zijn we allemaal journalist, fotograaf én follower.
 

In Bliss staat de verslaving aan de snelheid waarmee we onze informatie consumeren centraal. Een groep mensen deelt de wens zich te onttrekken aan de digitale samenleving en kiest ervoor om offgrid te gaan. Live elektronische muziek, gesproken tekst en dans vermengen zich tot een uniek geheel.

Voor Bliss werkt Jasper van Luijk samen met schrijfster Helena Hoogenkamp. „Zij kijkt heel anders naar de wereld dan ik. Dat zie je ook in haar werkwijze. Haar tekst is heel anekdotisch, terwijl wat ik maak juist abstract en associatief is. Het was een uitdaging om dat bij elkaar te brengen in een voorstelling. Dans en taal zijn echt twee verschillende vertelvormen.” 
 


Credits
Concept/Choreografie: Jasper van Luijk

Cast: Youri Peters, Rubén Garcia Arabit, Helena Hoogenkamp en Lennart Siebers

Tekst: Helena Hoogenkamp

Muziek: Lennart Siebers
Productie: SHIFFT, De Nieuwe Oost, De Coproducers

Bliss is een coproductie met De Coproducers. Onder de noemer De Coproducers geven acht Nederlandse kwaliteitstheaters (Verkadefabriek, Rotterdamse Schouwburg, Frascati, Theater aan het Spui, De NWE Vorst, de Toneelschuur, Theater Kikker en de Zwolse theaters) een impuls aan de ontwikkeling van vernieuwend dans- en theateraanbod.
Speeltijden