Jazz Factory - Amsterdam Klezmer Band & Amsterdams Andalusisch Orkest

Al meer dan twintig jaar brengt Amsterdam Klezmer Band meeslepende en opzwepende shows naar de theaters. Overal eindigen de optredens onontkoombaar in een groot dansfeest. De band staat internationaal in hoog aanzien als brenger van onorthodoxe, vernieuwende en aanstekelijke klezmer. 

Amsterdams Andalusisch Orkest gaat onder muzikale leiding van violist Abderrahim Semlali op zoek naar de wortels van de Noord-Afrikaanse volksmuziek. Deze zoektocht leidt tot een versmelting van diverse Arabo-Andalusische muziekstijlen rond de Middellandse Zee. Een samenspel van dynamische ritmes, melancholische melodielijnen en ragfijne improvisaties op een mix van Oosterse en Westerse instrumenten. 

Na een muzikale ontmoeting tussen deze twee groepen op het podium in 2018 bloeide er iets moois op. Daarom besloot de Amsterdam Klezmer Band het Amsterdams Andalusisch Orkest uit te nodigen om samen een nieuw muzikaal programma te maken. We zien twee groepen die zich met originaliteit, subtiliteit en virtuositeit op hun muziek storten. 

Een kleurrijk gezelschap van gedreven musici die een brug slaan tussen de Arabische en de Joodse cultuur. Samen creëren zij een feestelijke mix van avontuurlijke Chassidl, Chaabi Andalus, Cocek, Tarab, Sirba èn niet te vergeten de Sufi Andalusi met prachtige mystieke en gedragen solo’s. Verder brengen zij deze avond natuurlijk ook knetterend koper, razende accordeonsalvo’s, jubelende rieten en meeslepende zang.
 Klik hier voor de Jazz Factory agenda
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!