Jazz Factory - Conservatorium Talent Award - Jazz in Duketown

  • Conservatorium Talent Award - Jazz in Duketown

De Conservatorium Talent Award is gratis te bezoeken.

Op zaterdag 18 mei aanstaande zijn in de Verkadefabriek uitzonderlijke jazztalenten aan het werk te zien. Acht Nederlandse conservatoria vaardigen hun beste eindexamenkandidaat af. De muzikanten uit verschillende disciplines strijden tegen elkaar om de Conservatorium Talent Award. Deze prestigieuze prijs is voor de achtste keer onderdeel van Jazz in Duketown en wordt ondersteund door het Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Goed nieuws voor alle jazzliefhebbers: overdag is dit unieke concours van 11:00 tot 18:00 uur gratis te bezoeken. De winnaar zal ‘s avonds tijdens een besloten bijeenkomst de award ontvangen uit handen van de Commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, Wim van de Donk. De laureaat ontvangt een geldprijs voor een talent-ondersteun(en)de activiteit zoals een masterclass aan een buitenlands conservatorium. Bovendien speelt de winnaar op zaterdag 8 juni op het podium aan de Markt tijdens Jazz in Duketown.

De finalisten van dit jaar zijn: Daniël van der Duim (Arnhem), Ante Medic (Utrecht), Daphne Horsten (Tilburg), Jens Meijer (Rotterdam), Simon Kalker (’s-Gravenhage), Jurgen Scholtanus (Zwolle), Mo van der Does (Amsterdam) en Louise van den Heuvel (Maastricht). De jury staat onder leiding van Aad van Nieuwkerk en wordt bijgestaan door Bartho van Straaten, Rob Horsting, Sophie Blussé en Benjamin Herman. De veelbelovende talenten worden beoordeeld op instrumentbeheersing, samenspel met het ensemble, compositiebehandeling, onderscheidingskracht en presentatie.

De prijs heeft de afgelopen jaren winnaars opgeleverd die inmiddels zijn doorgestoten tot de Nederlandse jazz-top: Prashant Samlal (2018), Sanne Rambags (2017), Lizzy Ossevoort (2016), Sebastiaan van Bavel (2015) en Maarten Hogenhuis (2014).

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant verbindt zich dit jaar voor het eerst aan deze competitie met landelijke allure. Onderdeel van de samenwerking is een viertal workshops om het Brabantse muziekonderwijs een impuls te geven. Laureaten van de Conservatorium Talent Award verzorgen deze workshops samen met muzikanten van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw voor studenten van muziekscholen in de vier Brabantse regio’s.

Speeltijden:

11:05 uur Daniël van der Duim Arnhem | piano
12:00 uur Ante Medic Utrecht | gitaar
12:55 uur Daphne Horsten Tilbrug | zang
13:50 uur Jens Meijer Rotterdam | drums
14:45 uur Simon Kalker ’s-Gravenhage | contrabas
15:40 uur Jurgen Scholtanus Zwolle | trompet
17:00 uur Mo van der Does Amsterdam | saxofoon
17:30 uur Louise van der Heuvel Maastricht | basgitaar 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!