Jens Van Daele - NachtHexen

  • NachtHexen
  • NachtHexen
  • NachtHexen
Jens Van Daele mengt, samen met een volledig vrouwelijke cast, hedendaagse dans met theater en live muziek. Van Daele haalt good old Jeanne d’Arc naar onze tijd. Tegen wat, wie en hoe zou d’Arc nu ten strijde trekken? Een ode aan de kracht van de vrouw. 
 

Met NachtHexen start Van Daele een cyclus over heldinnen uit de wereldgeschiedenis. Binnen het universum van de Russische Nachthexen plaatst Van Daele Jeanne d’Arc in het nu. Tegen wat, wie, hoe en of zou d’Arc in onze huidige tijd ten strijde trekken. NachtHexen is een rechtstreekse ode aan de kracht van de vrouw.Samensmelting krachtige dans, emotioneel teksttheater en zinderende live muziek
In navolging van het succesvolle Over Onze Vader (2016) en het zeer dansante Tierra (2017) brengt het immer tijdelijke collectief Burning Bridges van Jens Van Daele wederom een stevige theatrale vertelling ten tonele. In NachtHexen versmelten krachtige dans, emotioneel teksttheater en zinderende live muziek, gebracht door een uitgekiend louter vrouwelijke cast van internationale allure, tot een beklijvend geheel. Puur, energiek en sensitief.

Credits
choreografie & toneelbeeld & regie: Jens van Daele (BE) i.s.m. de spelers
regieassistent: Karla Isidorou
tekst: Hanne Struyf (BE) & Jens van Daele (BE)
spel & dans: Hanne Struyf (BE), Patricia van Deutekom (NL), Naomi Schwarz (CH), Lucienne Kraan (NL), Ronja Keultjes (NL), Felicia Declercq (BE)
live muziek: Alexandra Bellon (FR), Viva Sanchez Reinoso(CH) op piano, cello, percussie en elektronica
muziekcompositie: Richard van Kruysdijk (NL), Alexandra Bellon (FR), Viva Sanchez Reinoso(CH)
licht- en projectieontwerp: Tom Verheijen (NL)
trailer: Jessica van Reusschen (DE)
campagnebeeld: Jasmine Wolf
scènefoto’s: Judith Zwikker
 
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!