Jens van Daele - Nachthexen II: La Parisienne

  • Nachthexen II: La Parisienne
  • Nachthexen II: La Parisienne
  • Nachthexen II: La Parisienne
Jens van Daele creëert stomende dansconcerten. Muziek en dans komen samen met stevig en gevoelig teksttheater over klassieke krachtige vrouwen. Nachthexen I was een zoektocht naar de Jeanne d’Arc in moderne tijden. In deel II verhaalt hij van Parijse vrouwen, die van toen en van nu.

Een Parisienne en haar gevolg, geven zich bloot in aangrijpend dansconcert gebaseerd op een emotioneel, oprecht dagboekverslag van de aanslagen in Parijs in de nacht van 13 op 14 november 2015. La Parisienne is gebaseerd op een persoonlijk verslag van de Parijse Cécile Lassonde.

Cécile is speler bij Jens van Daele | Burning Bridges en bevond zich in haar thuisstad tijdens deze nacht van terreur. Van Daele heeft haar die nacht gevraagd om de straten van Parijs op te trekken en de sfeer van de stad en haar bevolking te proeven. Gevoelens van wanhoop, angst, ongeloof, walging en razernij vermengen zich met moed, trots, strijdbaarheid en tristesse, wanneer ze zich moedig op de Parijse straten begeeft.

Deze voorstelling is niet bedoeld als politieke of religieuze stellingname. Het gaat over de gevoelens die de terreurdaden ontlokten en over wat deze gruwelijkheden met een mens doen. Ook is het een eerbetoon aan alle slachtoffers, overal ter wereld. 

Een geheim 
Begraven in een dagboek
NachtHexen verlaten hun huizen
De straten op
De lichtstad in
Een nacht van terreur, ontij en onbegrip
De huidige tijd
Ik hoor het geluid van wanhoop en moed
Ik proef de smaak van angst op hun uitgedroogde lippen
Monden die tegenstand blijven verklaren.
Ik voel de samenhorigheid
Donoren van kracht in barre dagen
Bakens van licht in een verduisterde stad
Sterke vrouwen in straffe tijden


Nagesprek met Jens van Daele
Geen inleiding, maar een uitleiding. Jens van Daele wil zijn publiek namelijk niet al te voorbewerkt in de zaal hebben zitten, maar vindt het des te interessanter om na te praten. Blijf dus na de voorstelling gerust zitten.
 Credits

Door het collectief van Jens van Daele | Burning Bridges

Fotografie: Sjoerd Derine
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!