/ GROTE ZAAL

Theater Artemis - De onzichtbare man (4+)

  • De onzichtbare man (4+)

Let op: kaartjes reserveren voor deze voorstelling kan alleen telefonisch via 073 6 81 81 60 (maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 18.30 uur, zaterdag vanaf 13.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur). Je hoeft hiervoor geen reserveringskosten te betalen. De kaartverkoop start do 10 dec om 11.00 uur voor Supporters. Niet-Supporters kopen vanaf di 15 dec, 11.00 uur kaarten.

Verstoppertje spelen op filosofisch niveau

Wanneer is er iets wel en wanneer niet? Kan er iets zijn als je het niet ziet? Verstoppertje spelen op filosofisch niveau, met René Groothof in de hoofdrol! De onzichtbare man van huisgezelschap Theater Artemis gaat over alles dat je niet ziet. En stiekem ook over hoe fijn het is om niet gezien te worden. Vorig jaar ging de voorstelling hier in première, nu weer terug!

Twee artiesten, een theatertechnicus en een muzikant wachten op het begin van hun voorstelling. Alles is er, maar waar blijft toch het publiek? Al snel blijkt dat er meer dingen onzeker zijn. Want, wie speelt er op die piano? Van wie is die koffiemok die door de lucht zweeft? En welk spook gaat er daar met het verlengsnoer vandoor? Zijn ze er zelf eigenlijk wel? En kun je dat echt zien, of moet je dat maar geloven?

Jetse Batelaan regisseerde in 2014 De man die alles weet. Een kleutervoorstelling waarin ouders én hun piepjonge kroost bulderen van het lachen. “Geniaal”, oordeelde NRC Handelsblad. Voor De onzichtbare man bundelen zij én muzikant Keimpe de Jong opnieuw hun krachten. Een voorstelling voor vierplussers met een onnavolgbare logica en humor die elke kijker op het puntje van zijn stoel zet!

De onzichtbare man werd genomineerd voor de VSCD Mimeprijs als voor de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie.

Cast-update
René van 't Hof wordt de hele tournee vervangen door naamgenoot René Groothof. Gelukkig staat er met welke René dan ook een geweldig bejubeld acteur op toneel.

Recensies

Brabants Dagblad: "De fantasie moet aan het werk, en die hebben kinderen in overvloed (...) Een gewaagde kindervoorstelling met een filosofisch randje, opgevrolijkt met uitgekiende visuele vondsten. Artemis steekt wederom op ongekende wijze zijn nek uit."

★★★★★ Scènes: "De onzichtbare man heeft een sterk filosofische inslag die voortdurend blijft boeien en uiterst grappig en verwarrend is, maar vooral barst van inventieve vondsten. De voorstelling leunt sterk op poppenkast, het is feitelijk een Jan Klaassen en Katrijn 3.0 die vanwege de zeer originele humor iedereen vrolijk stemt. Dus laat je vooral niet weerhouden door het etiketje vierplus. ‘De onzichtbare man’ is een van Batelaans allerbeste voorstellingen geworden. En dat is veelzeggend.”

★★★★★ Theaterkrant: "De filosofische grens tussen zichtbaarheid en onzichtbaarheid raakt in De onzichtbare man prachtig aan de emotionele grens tussen lachen en huilen."

De Standaard: "De onzichtbare man is een gedurfd theatersprookje over verbeelding en erkenning." 

Speeltijden
vr 7 mei
za 8 mei

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!