November Music - De Paraplu (4+)

  • De Paraplu (4+)

Hondje Quibus vindt een paraplu: een heel gewone, een rode. Maar dan komt de wind: die tilt de paraplu op en Quibus moet mee! Hij wordt de wereld rond geblazen en beleeft fantastische avonturen. Hij danst op de wolken, neemt een duik in de oceaan, hangt tussen de vleermuizen maar verlangt uiteindelijk weer terug naar zijn eigen bed.

De levendige muziektheatervoorstelling De Paraplu is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Ingrid en Dieter Schubert. Inmiddels is het kleine zwarte hondje voor menigeen een klassieke held geworden. Nu zijn de avonturen van Quibus ook in het theater te beleven. Ook de makers van De Paraplu laten zich door de dolende paraplu op sleeptouw nemen.

Het idee voor de voorstelling komt uit de koker van componiste Nicoline Soeter en zangeres Klaartje van Veldhoven. Laat je meevoeren door de klankrijke atmosferische muziek van Nicoline Soeter, de fantasierijke regie van Annechien Koerselman en de humoristische teksten van Floortje Schoevaarts. Ontdek een wereld waarvan je het bestaan niet vermoedde in deze opmonterende voorstelling voor jong en oud.

In samenwerking met Babel Den BoschCredits
regie en script - Annechien Koerselman
compositie en idee - Nicoline Soeter
scenografie - Calle de Hoog
tekst - Floortje Schoevaart
zang en idee - Klaartje van Veldhoven
accordeon - Renée Bekkers
percussie - Jeroen Geevers
cello - Susanne Rosmolen 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!