De Schooltuin met kindercollege 4+

Hoe begin je zelf een moestuin? Kan het ook op je vensterbank? We kijken eerst samen naar de film De Schooltuin, de film volgt een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Daarna geeft Albert van Transfarmers uit Den Bosch een kindercollege moestuinen, zodat ook jij met je handen in de grond van alles kan laten groeien.

Over de film:
De Schooltuin volgt een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Je volgt de ‘cycle of life’ van het seizoen; de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje ervandoor gaat met hun worteltjes.

Over de kindercollege Moestuinen en Albert:
Albert is een Transfarmer. Hij verandert niet in een mega autorobot, maar hij verandert steden en wijken in een groene leefomgeving. Albert neemt een stukje Graafse Akker mee naar de Verkadefabriek en laat zien hoe planten groeien en bloeien op deze Bossche Buurtakker. We gaan zelf wortelsap maken met de sapcentrifuge je mag een bloem eten als je durft en we gaan tuinkers en taugé opkweken zodat je ook thuis iets te lekkers te eten hebt. Kortom de eerste stappen worden gezet zodat ook jij straks je eigen groentetuintje wil en je mee gaat zorgen dat ook jou schoolplein een grote moestuin wordt.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!