/ ALLE ZALEN

Editie 2021 - Het Mooie Kinderboekenfestival

  • Het Mooie Kinderboekenfestival

Deze voorstelling stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar is vanwege het Coronavirus verplaatst. Kaartkopers hebben hierover per e-mail bericht ontvangen. 

Verkoop van overige kaarten start tegelijk met de verdere kaartverkoop voor 2020-2021. Zodra hierover meer bekend is, lees je het op de website. Het Mooie Kinderboekenfestival gaat in 2020 helaas niet door vanwege het Coronavirus. Niet getreurd! De data voor de editie van 2021 zijn al uitgezocht en zal plaatsvinden op 25 april (try out), 30 mei en 13 juni. Tijdens dit bonte festival kunnen kinderen van 3 tot en met 10 jaar zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit verschillende boeken. Op zondag 13 juni strijkt het festival neer hier in de Verkadefabriek.

Klik hier voor meer informatie.

Tijdens het evenement worden foto- en filmregistraties gemaakt.
Deze worden gebruikt in jaarverslagen, op de website en voor de sociale media van het festival en Stichting Kleine Lettertjes. Het programma voor de editie van 2021 is nog niet bekend, maar we kunnen je wel een kijkje geven in het programma voor de editie van 2020.

De kleinste bezoekers kunnen hun angsten en hindernissen overwinnen in het reusachtige wezen uit Waar is de draak?, samen met Prinses Arabella en de Keukenprins soepkettingen kokkerellen of moddervoeten scoren bij het boek Hup Herman!. Oudere kinderen worden net als Ridder Lot en ridder Lans ridder voor een dag en mogen in galop op een rodeopaard. Ook kunnen kinderen ijzerdieren maken, een liefdesbrief per flessenpost versturen en meedoen aan een dansworkshop bij Professor S. en de verslaafde koning, om zo hun hersens fit te houden. Muziek is er tijdens de smartlappenvoorstelling Uit elkaar, en natuurlijk trakteert Bob Popcorn op…Popcorn!

Aanwezige kinderboekenmakers zijn: Mylo Freeman, Rick de Haas, Yvonne Jagtenberg, Martine Letterie, Martijn van der Linden, Sanne te Loo, Annejan Mieras, Linda Dielemans, Maranke Rinck en Simon van der Geest.

De ontdekkingsreis langs vijftien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de Verkadefabriek, zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, laten we kinderen ervaren hoeveel plezier mooie kinderboeken kunnen brengen.

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso (Amsterdam), De Verkadefabriek (Den Bosch), de Bibliotheek Hoogeveen (Hoogeveen) en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, de Fiep Westendorp Foundation, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Noord en Gemeente Den Bosch. Het festivalbeeld is ontworpen door illustrator Jan Jutte.  

Supporter€8,50
Normaalprijs€8,50
Kindprijs€8,50
Speeltijden & Tickets
zo 13 jun

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!