Wolfwalkers (NL) 7+

Tot en met 19 januari is de Verkadefabriek gesloten. Heb je een kaartje voor deze film? Dan krijg je persoonlijk bericht van ons.

Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, dat zowel kinderen als volwassenen zal betoveren.

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Zij kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Het zijn de wolven en de natuur die bescherming nodig hebben. Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh op zoek naar haar. Robyn wordt steeds verder mee gezogen in een geheime, betoverende wereld.

De film wordt sinds zijn première op Filmfestival Toronto de hemel in geprezen en gezien als dé grote kanshebber voor de Oscars. Het zou een terechte bekroning zijn voor regisseur Tomm Moore en zijn studio Cartoon Saloon die eerder al respectievelijk twee (Song of the Sea, The Secret of Kells) en drie Oscarnominaties (The Breadwinner) voor hun vorige films binnen sleepten.

Recensies
★★★★ NRC: 'Verrassend, ontroerend en opmerkelijk gestileerd'
★★★★ de Volkskrant: 'Elke lijn, kras en kleurtoets is even verrukkelijk'
★★★★★ The Guardian: 'Een voortreffelijk animatiemeesterwerk'


Regie: Tomm Moore
Genre: Animatie
Land: IR, LU
Jaartal: 2020
Speelduur: 100 min.
Kijkwijzer: 6+

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!