Linda Hambäck - Gordon & Paddy (NL) 4+

De pad ‘inspecteur Gordon’ bemant een klein politiebureau in het grote Dierenbos. Gordon leidt een rustig bestaan, optreden van de politie is maar zelden nodig in het vreedzame Dierenbos.

Wel doen allerlei verhalen over een gevaarlijke vos de ronde. Geen dier gaat in het donker op pad en hun kinderen mogen nooit alleen buiten spelen. Hoewel de vos zich al in geen jaren heeft laten zien, zijn de verhalen steeds gruwelijker geworden. Op een avond, krijgt Gordon bezoek van een eekhoorn.  Iemand heeft zijn volledige voorraad noten gestolen. Hoe moet hij nu de winter doorkomen? Tijdens het onderzoek ontmoet Gordon een slimme muis. Ze heeft geen naam, geen huis en geen werk. Gordon noemt haar Paddy en stelt haar aan als zijn assistent. Gordon en Paddy vormen een excellent team. 

Wanneer de pad inspecteur Gordon met pensioen gaat, kan hij het politiebureau in het Dierenbos met een gerust hart overlaten aan de pientere muis Paddy. Zij heeft bewezen een uitstekend speurder te zijn, toen ze samen de zaak van de gestolen nootjes oplosten. Maar als er twee jonge dieren vermist worden en de verhalen over een gevaarlijke vos weer de kop opsteken, vraagt ze Gordon om hulp.



Regie: Linda Hambäck
Genre: Animatie / kinderfilm
Jaartal: 2018
Land: SE
Tijdsduur: 62 min.
Kijkwijzer: AL

Speeltijden