Maas theater en dans - Het verhaal van de getallen 8+

Voor en na de voorstelling kun je als jonge onderzoeker proefjes doen in de serre. Dit wordt georganiseerd door TU/e Junior.

‘Wij zijn de getallen. Aangenaam! Met ons bouw je een huis of koop je een nieuwe jurk. Waarom vinden jullie ons soms zo moeilijk? We hebben juist oneindig veel mogelijkheden en lossen alles voor je op. En weet, wij zijn niet zoveel anders dan jullie: een 10 doet niet alles goed, priemgetallen voelen zich vaak alleen en een 6 wil ook wel eens een 3 zijn.’

Kom mee naar een land waar meten weten is en waar je met simpele sommen alle levensvragen oplost. Lach je een breuk, reken je rijk en heb plezier tot de derde macht. Zie mensen verdwalen in getallen en andersom. De cijfers zijn de vertellers en dat is absurd logisch. Ze delen hun verhaal aan de hand van animatiefilmpjes, muziek en wonderlijke raadsels. Het verhaal van de getallen is snoepgoed voor het brein voor iedereen, met of zonder wiskundeknobbel.

'Een spel, een gedachte-experiment, een ontdekkingstocht door de wereld van de wiskunde, vertaald naar het niveau van acht-jarigen. Een ambitieuze, onstuimige onderneming van regisseur en artistiek leider Moniek Merkx, die goed uitpakt. De voorstelling is leerzaam zonder saai te zijn, speels en vrolijk ook.' (Parool)

'Zoals wiskundigen plezier hebben in het puzzelen met stellingen, lemma’s en axioma’s, zo daagt dit drietal elkaar losjes uit nieuwe dilemma’s concreet te maken.' (**** Volkskrant)

'Het verhaal van de getallen was prachtig, vol ideeën en beelden. Aanrader voor kinderen die níet van rekenen houden.' (Wiskundemeisje Ionica Smeets)

'Het verhaal van de getallen is een denkvoorstelling met veel vragen uit de wiskunde en filosofie én veel humor.' (**** Kidsweek)

Luister hier het nummer dat speciaal gemaakt is voor Het verhaal van de getallen.

Bekijk hier het online magazine. 

Regie: Moniek Merkx / Met: Rutger Remkes, Hanne Struyf en RutgerTummers / Muziek: Djurre de Haan / Tekst: Djurre de Haan/Moniek Merkx / scènefotografie Phile Deprez / 60 min. / 8+
 

TU/e Junior
TU/e Junior brengt wetenschap en technologie al ruim 10 jaar met veel succes naar de klas via workshops, shows, dagprogramma’s en activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van uw leerlingen. Altijd gekoppeld aan de praktijk en tastbare voorbeelden en op een onvergetelijke manier, omdat onze studenten de inhoud als ware edutainers combineren met een hoge fun factor.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!