Theater Artemis - Oorlog 6+

Sorry.
 
We zouden zo graag iets zinnigs zeggen.
Maar een oorlog is ook voor ons te groot.
Wij maken slechts een voorstelling.
 
Iets met een ballon die leegloopt, een neus die bloedt, helikoptertjes
die uit een boom vallen, een douche die huilt, een publiek dat schiet en
drie soldaten op rolschaatsen die achterstevoren praten.
 
Huh?
Kom maar kijken.


Oorlog houdt ons bezig. Onze kinderen hebben er allerlei ideeën over, maar hoe we ook proberen hun vragen te beantwoorden, we kunnen er eigenlijk niet echt bij. Het vormde de aanleiding voor regisseur Jetse Batelaan om een ongrijpbaar fenomeen bij de hoorns te vatten. Samen met zijn spelers Willemijn Zevenhuijzen, Tjebbe Roelofs en Martin Hofstra gaat hij dit nieuwe Artemisavontuur aan, voor kinderen vanaf 6 jaar.Uit de pers

★★★★ Trouw - ''Batelaan is er weer in geslaagd met succes een verrassende weg in te slaan: 'Oorlog' is een ijzersterke komedie. Toneelspel, kinderspel en de actualiteit lopen dwars door elkaar heen in een ogenschijnlijke chaos die aan slapstick raakt.

★★★★ Theaterkrant - ''Met de gein, de chaos en een vervreemdend tijdsgevoel zit het wel goed in Oorlog (6+) van Theater Artemis.

Brabants Dagblad: ''De kinderen lachen om de voorwerpen die oorlog voeren tegen de drie militairen, die geen verweer hebben tegen die hinderlagen. Nog mooier is het als het jonge publiek enthousiast het slagveld bestookt met zijn kanonvuur''.
 
Omroep Brabant: ''Langzaam en niet al te nadrukkelijk komen er toch wat ideeën over de oorlog voorbij: hoe oorlog alles kapot maakt, hoe oorlog volwassen mensen in bizarre wezens verandert, misschien wel hoe je zelf zin kan krijgen om héél hard met een balletje te gooien en zeker hoe onbegrijpelijk het kan zijn''.
 


Artemisvoorstellingen zijn avonturen
Jetse Batelaan werkt aan een indrukwekkend eigentijds oeuvre en won daarmee de Mimeprijs 2016. Wie herinnert zich niet De man die alles weet (2014, Zilveren Krekel), van een ordeloosheid en anarchie die ouders én hun piepjonge kroost “liet bulderen van het lachen”. Of Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde (2016), dat “diep wist door te dringen tot de ziel van de toeschouwer”. “Geniaal”, reageerde de pers.

Interview met Jetse Batelaan (regisseur)
Zondag 22 januari sprak de Bossche Omroep met Jetse Batelaan, de regisseur van Oorlog.  Klik hier om het artikel te lezen. 

Als bezoeker van Oorlog steun je War Child
Artemis werkt rond de voorstelling Oorlog samen met War Child. Ze ontwikkelen samen activiteiten voor scholen en publiek en van elk verkocht kaartje wordt €1 gedoneerd aan War Child, voor hun hulp aan kinderen in oorlogsgebieden.


 
Regie Jetse Batelaan
Spel Martin Hofstra, Tjebbe Roelofs, Willemijn Zevenhuijzen
Kostuums Liesbet Swings
Decor- en lichtontwerp Wikke van Houwelingen, Marloes van der Hoek
Assistentie lichtontwerp Guido van den Hof (stage)
Productieleiding Floortje Halters
Techniek Dik Beets, Guido van den Hof, Marieke Smits,
Première 3 februari 2017


STEM VOOR DE ZAPP THEATERPRIJS
Wil jij mee bepalen wat de beste jeugdvoorstelling van dit seizoen is? Stem dan HIER op Oorlog voor de Zapp Theaterprijs.
 
  
 
Speeltijden