Peuterpret - Peuterpret 2+ / De Gruffalo

  • Peuterpret 2+ / De Gruffalo

Peuterpret is dé ideale kennismaking met film voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

De kleine mag op schoot en het licht blijft een beetje aan zodat het niet te spannend is. Na de film is er een glaasje ranja en wat lekkers. En dan ga je knutselen, zingen of dansen.

De Gruffalo
Muis loopt door het bos. De vos, uil en slang zien hem als een lekker hapje. Maar de muis is slim en maakt de dieren bang door ze over de Gruffalo te vertellen. Hij vertelt in geuren en kleuren over een beest met knarsende tanden, eeltige knieën, oranje ogen, paarse stekels en een gifgroene wrat. Dat klinkt als een monster! Gelukkig weet muis zelf dat de Gruffalo verzonnen is. Of bestaat hij echt?

De korte film, die trouwens helemaal niet eng is, is gebaseerd op het wereldberoemde kinderboek De Gruffalo. Dit boek is geschreven door Julia Donaldson en geïllustreerd door Axel Scheffler.

Knutselen
Na de film maak je een eigen Gruffalo masker! Als je ‘m daarna opzet, lijk je misschien ook op een monster, maar zit er nog steeds een lief hummeltje achter dat spannende gezicht. Zo zie je maar weer dat uiterlijk lang niet alles zegt… 


 

Speeltijden