Dorothée van den Berghe - Rosie & Moussa 7+

Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel.

Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont. Hij neemt Rosie op sleeptouw door de hele buurt. Ze klauteren zelfs helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw. En ze gaan samen op zoek naar Rosie’s papa, die al een tijdje niet meer thuis kwam...

Rosie & Moussa is een familiefilm van Dorothée Van Den Berghe ( Meisje , My queen Karo ), gebaseerd op de bekroonde boeken van Michael De Cock en Judith Vanistendael. Samen met Rosie en Moussa ontdekken we de grootstad als een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Je kan er spelen, dromen en op-en-top kind zijn. Deze film uit eigen land krijgt dankzij de hedendaagse thematiek en de ijzersterke cast ook internationale allure.

Recensies

★★★ De Volkskrant: ''Goed oog voor alledaags verdriet''

★★★ De Morgen: ''Maakt van een verguisd stukje Brussel weer een levendige, fleurige buurt''
 


WE VIEREN DE HERFSTVAKANTIE!
za 13 t/m zo 21 oktober

Voor kinderen, klein of groot, is er de hele vakantie wat te doen in de Verkadefabriek. Theater, Film, Dans en Workshops. Schuif de hele week aan bij de knutseltafel of bezoek de mini bios van Go Short in de gang.

Klik hier om te zien wat er allemaal te doen is! 

Regie: Dorothée van den Berghe
Cast: Savannah Vandendriessche, Imad Borji 
Genre: Familiefilm
Land: BE
Jaartal: 2018
Tijdsduur: 92 minuten
Kijkwijzer: AL


Speeltijden