Nicole van Kilsdonk - Toen mijn vader een struik werd 9+

Familiefilm naar het boek van Joke van Leeuwen waarin de tienjarig Toda vanwege een oorlog moet vluchten en op zoek gaat naar haar moeder.

Toda's vader wordt onverwacht weggeroepen om het land te verdedigen. Toda moet naar haar moeder, die in het buurland woont en waar het veilig is. En dus begint Toda aan een avontuurlijke en spannende reis waar ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terecht komt. Toda is een meisje dat niet snel opgeeft, maar zal ze haar moeder ook vinden?

Toen mijn vader een struik werd is gebaseerd op het boek van de bekroonde schrijfster Joke van Leeuwen. Regisseuse Nicole van Kilsdonk (Ventoux, Onder het hart, Patatje oorlog) werkte mee aan de bewerking van het scenario en neemt ons mee in de wereld van een tienjarig meisje dat moet vluchten voor de oorlog in haar land. 

Recensies

★★★★ - de Volkskrant: “Doordat het conflict vaag blijft en haar land naamloos, wordt Toda’s reis een verhaal van alle tijden. Dat samen met de precieze dosering van Celeste Holsheimers spel maakt dit verhaal zo geloofwaardig.”
 
★★★ - NRC: “Poëtisch-filosofische roadmovie”
 
★★★ - Het Parool:  ‘De innemende film weet de kracht van Van Leeuwens boek overeind te houden.”
 


Regie: Nicole van Kilsdonk
Cast: Celeste Holsheimer, Teun Kuilboer, Noortje Herlaar
Genre: familiefilm
Land: Nederland
Speelduur: 90 min.
Release-datum: 22-03-2017
Kijkwijzer: :geweld:  6+

Speeltijden