Lebbis - De ervaring

  • De ervaring

Deze voorstelling stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar is vanwege het Coronavirus verplaatst. Kaartkopers hebben hierover per e-mail bericht ontvangen. 

Verkoop van overige kaarten start tegelijk met de verdere kaartverkoop voor 2021. Zodra hierover meer bekend is, lees je het op de website. Scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen

42. Dat is, volgens The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, het antwoord op de zin van het leven. Volgens mij is het 'iets meemaken'. Dat er iets gebeurt.
En dan maar kijken hoe je erop reageert. En het toppunt van iets meemaken is 'een ervaring'.

Dat je iets meemaakt en dat je het een paar jaar later nog weet. Eerste keer te veel gedronken. Die ene gitaar waar je altijd op speelt. Een verhaal wat je leest. Ervaringen zijn scheerlijnen van je geest. Mooi gezegd he! Net als bij een De Waard tent. Hoe meer scheerlijnen hoe strakker hij staat. En hoe steviger hoe mooier. Nou. Dat doet een ervaring.

In De Bovengrens deel 1 heb ik gekeken waar we te ver gaan. Nog meer eten, meer reizen, meer series kijken. Meer. En het brengt ons weinig.
In De Ervaring ga ik kijken hoe we weer iets kunnen ervaren. Hoe we de scheerlijnen weer op spanning brengen.
Nou, als je dit allemaal gelooft ga je een topavond tegemoet! Tot snel!  

Recensies:

Het Parool: "Lebbis toont zich in nieuwe show een meester van de omdraaiing" 

★★★★ NRC: "Het zijn vermakelijke en onderhoudende verhalen waarmee hij zijn publiek in de greep houdt. Hij heeft inmiddels ook zo veel zelfvertrouwen en durf dat hij niet per se toewerkt naar een clou of een grap. Ook een ‘gewoon’ mooi verhaal over de dementie van zijn vader of een bijzonder inzicht in zijn denken en doen, is het waard verteld te worden."

Parool: ‘’Lebbis is het stemmetje in je hoofd: ‘Eigenlijk kan dit niet’.’’Credits:
Fotografie: Robert Muda van Hamel

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!