Lucas De Man - Een democratische avond voor bijna iedereen

  • Een democratische avond voor bijna iedereen

Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe? 

Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel, én onze huismaker Lucas De Man gaan op reis door Europa met een nieuw pilotproject: In Search of Democracy 3.0. Samen met lokale partners en burgers doen ze onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst. 

Een democratische avond voor bijna iedereen is een interactieve avond in het theater. Een live onderzoeksperformance naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Het is niet alleen een analyse, maar ook een actieve zoektocht naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Dus wees bereid om geprikkeld te worden. 

Een combinatie van theater, muziek en directe dialoog. Een open en toegankelijke sfeer waarbij je zelf kunt kiezen: deelnemen aan het onderzoek of kijken naar wat er gedacht en besloten wordt. 

Donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 mei zijn try-outs. Tijdens de try-outs zullen opnames worden gemaakt ten behoeve van een trailer voor de voorstelling. Mocht je er bezwaar tegen hebben in beeld te komen, dan kun je dit op de avond zelf aangeven bij Jasper (productie Stichting Nieuwe Helden). Credits 
Concept en regie: Lucas De Man
Regieassistent: Jasper van den Berg
Van/met: Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Niels Kuiters en Jasper van den Berg.
Spel: Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Niels Kuiters, Eva Meijering en Saar Vandenberghe (in wisselende samenstelling)
Dramaturgie: Sarah Eisa en Piet Menu
Geluidsontwerp: Niels Kuiters
Live muziek: Niels Kuiters/Eva Meijering
Beeld: Raymond Mallentjer
Coproductie: Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL/LAZARUS, Het Zuidelijk Toneel, IN SITU, Staatstheater Mainz, Theater Aan Zee, Oerol en De Vooruit

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!