Lucas De Man - Een democratische avond voor bijna iedereen

  • Een democratische avond voor bijna iedereen

Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe? 

Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel gaan onder leiding van onze huismaker Lucas De Man op reis door Europa met een nieuw pilotproject: In search of democracy 3.0. Samen met lokale partners en burgers doen ze onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst.

Een democratische avond voor bijna iedereen is een interactieve avond in het theater. Een live onderzoeksperformance naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Ga mee in het onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Het is niet alleen een analyse, maar ook een actieve zoektocht naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Dus wees bereid om geprikkeld te worden.

Een combinatie van theater, muziek en directe dialoog. Een open en toegankelijke sfeer waarbij je zelf kunt kiezen: deelnemen aan het onderzoek of kijken naar wat er gedacht en besloten wordt.

Vorig seizoen kwam Lucas De Man de voorstelling uitproberen, kom zien hoe het geworden is! 

“Vanaf minuut één betrekken de drie op speelse wijze hun grote publiek bij hun zoektocht…. niemand is te beroerd om verbaal bij te dragen aan de volstrekt los ogende discussie, die daarentegen strak bij de teugels wordt gehouden door De Man en mede door zijn actrices handig en geestig wordt gevoed…. Snelle, geïmproviseerde grappen tussendoor, en een geweldige berg suggesties vanuit de zaal.” Dagblad van het Noorden

“Er zal veel moeten veranderen om de democratie echt en levend te houden. De vier creatievelingen op de vloer weten de mensen te prikkelen tot kleine en grote suggesties, hartverwarmend en verrassend. Heerlijk om mee te maken!” Theaterkrant

“Een hartverwarmende suggestie voor het redden van de democratie” - Theaterkrant


Veilig naar het theater
We hebben de theaterzaal zo ingericht dat je naast elkaar kunt zitten én zelf je stoel kunt uitkiezen. Kom je met een iemand van buiten je eigen huishouden, dan kun je kiezen voor ‘solozitjes’.


Verplaatst
Deze voorstelling stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar is vanwege het Coronavirus verplaatst. Kaartkopers hebben hierover per e-mail bericht ontvangen.  


Credits 
Van/met: Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Niels Kuiters, Saar Vandenberge, Emma Lesuis, Eva Meijering en Jasper van den Berg.
Spel: Lucas De Man, Niels Kuiters en Saar Vandenberghe
Dramaturgie: Lucas De Man, Sarah Eisa en Piet Menu

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!