Marc Forster - Christopher Robin (OV)

Janneman Robinson beleefde vroeger talloze avonturen met Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos en nu is opgegroeid tot een volwassen man. Op een dag wordt hij herenigd met Winnie de Poeh, die hem eraan herinnert dat niets doen soms gewoon goed is.

Robin is echter niet gelukkig. Hij moet veel werken en wordt niet goed betaald, waardoor zijn toekomst onzeker is. Hij heeft een gezin, maar door zijn werk heeft hij weinig tijd voor zijn vrouw en dochter. Op een dag wordt hij herenigd met Winnie de Poeh, die hem eraan herinnert dat niets doen soms gewoon goed is. Als de aktetas van Christopher Robin op ongelukkige wijze verdwijnt, gaan Poeh en zijn vriendjes, Knorretje, Iejoor en Teigetje naar Londen om hem terug te brengen, wat een behoorlijk avontuur blijkt…

Interessant
In 1966 kwamen de eerste verhalen van Winnie de Poeh tot leven dankzij A.A. Milne. Na een korte animatie van Winnie de Poeh, volgden er door de jaren heen meerdere speelfilms over de honing etende beer. Dit hartverwarmende live-actionavontuur is geregisseerd door Golden Globe-genomineerde Marc Forster (Finding Neverland). Scenaristen Alex Ross Perry (Golden Exits) en Oscar-genomineerde Allison Schroeder (Hidden Figures) hebben het scenario gebaseerd op tekeningen van A.A. Milne.

Ook in het Nederlands!
Dit is de originele (Amerikaanse) versie van de film (wel nederlands ondertiteld). De Nederlands nagesynchroniseerde versie is ook bij ons te zien; Janneman Robinson & Poeh.

Recensies

★★★★ NRC: ''Vol met geestige oneliners en filosofische levenslessen''

★★★ VPRO Cinema: ''Pleidooi van de film is dubbelhartig''Regie: Marc Forster 
Cast: Ewan Mcgregor, Brad Garrett, Bronte Carmichael
Genre: Avontuur
Land: VS
Jaartal: 2018
Tijdsduur: 104 minuten
Kijkwijzer: 6+

Speeltijden