/ FILMZAAL 5

Martijn Hullegie - Perfect Cadeau

Een ongemakkelijk reüniediner tussen drie mislukte broers ontspoort wanneer de vrouw waar ze allemaal van houden haar zwangerschap bekendmaakt maar weigert te vertellen wie de vader is. Voorafgaand aan elke vertoning wordt de korte film El Puente vertoond.

Drie broers zien zichzelf als het centrum van hun eigen, kleinzielige universum; een ongrijpbare vrouw waar ze allemaal om verschillende redenen van houden maar die hen alle drie om uiteenlopende redenen misleidt; een afwezige, bedlegerige vader wiens aanstaande erfenis de familie samenbrengt onder het mom van een gemoedelijk reüniediner: het zijn de giftige ingrediënten voor een rampzalige avond.

Voorafgaand aan elke vertoning wordt de korte film El Puente van Ruut van der Belle vertoond
Paultje, Marco en Karin runnen een kleine garage in Limburg. Ze hebben een rustig leven totdat Paultje onverwachts bezoek krijgt van een Spaanse vrouw. Vanaf dat moment is er niets meer hetzelfde en worden de onderlinge relaties flink onder druk gezet. Met: o.a. Laura Barba, Rogier Schippers en Martijn Crins. 

Regie: Ruut van der Beele | Korte Film | Lengte: 8 min.


Recensies

★★★ Film vandaag: ''Perfect Cadeau is een redelijk kleinschalige productie en heeft eigenlijk meer weg van een theaterstuk; volledig gegrond in improvisatie en gewapend met luchtige dialogen. We zien hier weer wat anders; en dit is zonder meer verfrissend.''

★★★ Filmtotaal: ''Als de ambitie er is om op deze manier meer films te maken, mag dat zeker aangemoedigd worden.''Regie: Martijn Hullegie 
Cast: Atefrans de Bruin, Miron Hageman, Werner Koenen
Genre: komedie, drama
Land: Nederland
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 74 minuten
Kijkwijzer: 16+

Supporter€9,50
Normaalprijs€10,50
Speeltijden & Tickets
zondag
zo 1 sep