Matzer Theaterproducties - De laatste zomeravond

 
Tineke: "We hebben ons mee laten nemen op de mooie zomeravond. We genoten van de locatie en het echt heerlijke diner. Complimenten voor de organisatie. Het tempo paste bij het thema. Het maakte dat er een rustige en ontspannen sfeer ontstond. En ook wel dat we lichtelijk ontregeld raakten, dat was grappig om te zien."

Johan: "Ik had mijn vrouw verrast met deze avond omdat wij 43 jaar(!) getrouwd waren. Het was een schot in de Roos. Binnenkomst en en de verdere belevenissen waren een verrassing. Verder hebben wij aan tafel leuke gesprekken gevoerd met veelal gelijk gestemden. Het eten wat uitstekend!
Het concept wat er is neergezet, dient navolging. Wij komen zeker weer terug!"

Helma: "Dit was de tweede keer dat ik naar de laatste zomeravond ben gekomen en vorig jaar was ik super enthousiast en dit jaar ook weer super enthousiast! Prachtige voorstellingen, heerlijk eten, super mooie locatie, mooi weer en een gezellige sfeer! Ik raad het iedereen aan. De hoofdact wat knap! Wat een lap tekst die zou ik nog wel eens willen teruglezen. Kortom erg bedankt we maken er een traditie van met 3 vrouwen"

Ellen: "GENOTEN!"
 
Wauda: "Geweldig! Genoten van deze speciale avond. De voorstellingen sloten mooi op elkaar aan. De sfeer was prima, de maaltijd lekker en gezellig met anderen aan tafel. Na goede ervaring afgelopen jaren is na gisteravond het weer zeker weer voor herhaling vatbaar volgend jaar."

Miriam: "We vonden het een enorm gezellige sfeervolle avond met prachtige optredens. De manier hoe de avond was ingevuld was heel leuk gedaan. Ook de afwisseling met het eten en de voorstellingen was perfect. De maaltijd was echt heerlijk! Wij hebben dus enorm genoten van deze prachtige bijna laatste zomeravond."

Karin: "Leuk, heerlijk eten." 
VERKADEFABRIEK & MATZER THEATERPRODUCTIES PRESENTEREN:
i.s.m. Panama Pictures & November Music

DE LAATSTE ZOMERAVOND

Theater • Muziek • Dans • Circus • Eten • Drinken

Op de laatste zwoele dagen komen we samen om de zomer niet te vergeten, haar oneindig te laten voortduren. We houden het onbezorgde, vrije vakantiegevoel vast en zetten de tijd even stil... 


PROEVEN VAN HET GOEDE LEVEN
Drie acts 
• Verschillende locaties Grote Zaal voorstellingBuiten eten & drinken
 
Terwijl de lage avondzon schijnt, eten we samen en heffen we het glas. Onze vaste cateraar Happaz Catering verzorgt het heerlijke diner (unaniem positieve reacties!). Daarna vervolgen we onze reis langs verschillende onverwachte plekken in en rond de Verkadefabriek. Dans- en circusgezelschap Panama Pictures sleept je op geheel eigen wijze door de tijd en je ziet een muzikale, hypnotiserende voorstelling van November Music.En we gaan naar binnen, de grote zaal in. Hier speelt Nanette Edens met twee muzikanten de nieuwe MATZER voorstelling Stil de tijd, een hyper actueel theaterstuk dat scherp inhaakt op het gevoel van jezelf te verliezen, door steeds meer te willen en te moeten in steeds minder tijd. Een pleidooi om vaker te niksen, lummelen en vervelen, en toch een waardevolle invulling van je dagen hebben. Met tekst van Peter De Graef en Jibbe Willems, geïnspireerd op de boeken van Joke Hermsen en geregisseerd door Madeleine Matzer.
 
 
NIEUWE MATZER VOORSTELLING: STIL DE TIJD
Geïnspireerd door de filosofische boeken Joke Hermsen
 
 
Lummeltijd, sjoemeltijd, niksen en vervelen…en tegelijkertijd een meer geïnspireerde invulling van onze dagen; dat zou toch heerlijk zijn. Een andere weg in te kunnen slaan en ons opgejaagde leven, met burnouts en ratraces achter ons laten. Kairos, god van het onbewaakte ogenblik, zou ons hiervoor maar wat graag bij de hand nemen. Ons laten genieten van momenten van bevlogenheid, aandacht, inzicht en schoonheid. Daar waar het echt om draait in het leven.

Stil de tijd, naar een humoristische en vlijmscherpe tekst van auteur en Louis d’Or-winnaar Peter De Graef en Jibbe Willems, is een theatersolo gespeeld door Colombina-winnares Nanette Edens. Met live-muziek, gecomponeerd door Helge Slikker en uitgevoerd door Jet Stevens en Tessa Zoutendijk. In een decor van Sanne Danz, naar een ontwerp van wereldvermaard designer Maarten Baas. Een voorstelling die je laat inzien hoe relatief die dwingende wijzers van de klok zijn. 
 
Stop.
Durf te stoppen
Niks te doen.
Niks.
Zo veel je kan. Zo vaak je kan. Zo vaak je durft.
Niks te doen.
 
En kijk dan naar wat er gebeurt.

 
 
PANAMA PICTURES • NOVEMBER MUSIC  MAARTEN BAAS
Drie acts, drie verschillende locaties

Tijdens deze derde editie van De laatste zomeravond verrassen we je met drie verschillende acts, op verschillende locaties. Voordat we de Grote Zaal ingaan voor de nieuwe theatervoorstelling van MATZER word je opgewarmd door de kunsten van Panama Pictures, November Music en de Nederlandse designer Maarten Baas die wereldwijd bekendheid verwierf door zijn fascinatie voor tijd.

Panama Pictures: Indrukwekkende lucht-act

Huisgezelschap Panama Pictures geeft je een geheel andere ervaring van tijd. Leun achterover en laat je meeslepen door de performers die boven je in de lucht cirkelen, als wolken die voorbijdrijven. Vanuit dit perspectief glijd je samen door de tijd. Je herkent meteen de authentieke signatuur van choreograaf Pia Meuthen: ongepolijst en rauw, maar met een natuurlijke souplesse waarbij dans en circus naadloos in elkaar overvloeien. Pia won heel recent de Prins Bernhard Cultuurprijs. "Pia Meuthen heeft Brabant verrijkt met zinnenprikkelende voorstellingen van ongekende zeggingskracht”, schreef de jury.

November Music: Componiste Dyane Donck
In de horror-klassieker The Hunger van Whitley Strieber staat Myriam centraal. Een wonderlijk wezen dat eeuwig leeft, maar daardoor steeds afscheid moet nemen van degenen die zij liefheeft. Componiste Dyane Donck en zangeres Evelien van den Broek brengen het eenzame lot van Myriam tot leven met een interdisciplinaire opera. De voorstelling Myriam, die tijdens November Music 2018 in première gaat, is een bijzondere zintuigelijke operatrip waarbij je als toeschouwer een draadloze hoofdtelefoon draagt en zo volledig onderdompeld wordt in de duistere wereld van Myriam.Maarten Baas: Wereldberoemde stukken
Autonoom kunstenaar Maarten Baas (bekend van o.a. zijn collecties Clay en Smoke meubelen) wordt gezien als een van de meest invloedrijke Nederlandse ontwerpers. Zijn werk is opgenomen in de museumcollecties van o.a. MoMa, Victoria & Albert, Les Arts Decoratifs, San Francisco Museum of Modern Art, Die Neue Sammlung, Stedelijk Museum en Het Rijksmuseum. Tijdens De laatste zomeravond vertonen we een van zijn bekende werken. Bovendien is een van zijn ontwerpen het uitgangspunt voor het decor van de nieuwe MATZER-voorstelling Stil de tijd, die je later op de avond ziet.
 
 
BEZOEKERSREACTIES 2016 & 2017:
 
Marjo: "Mooie ambiance, heerlijk eten. En dan het theater: de buitendecors, de spelers, hun inzet en hun sketches. Hulde!"

Ineke: "Hopelijk is de zomer van 2018 snel voorbij, dan zijn wij weer present."

Annemieke: "Het was super! (...) We leken een grote familie omdat iedereen bij elkaar aanschoof. De rondgang om het gebouw was een verrassing. En in de zaal kwam ik in een soort flow door de machtig mooie koorzang van Cappella Brabant en de acrobatiek en de elektronische muziek. (...) Het totaal had de heerlijke Verkadesfeer waar jullie een kei in zijn!"

Erik: "Wij vonden het een geweldige avond. Vooral de combinatie van de verschillende dingen, de entourage en het eten. Een super avond dus."

Karin: "Leuk zo'n voorstelling met eten en verplaatsingen. Toevallig was het aan ons tafeltje ook zomaar erg gezellig met de andere mensen die we nog niet kenden. Kortom: alleen maar lof!"

Xandra: "Het was in 1 woord geweldig! Mede dankzij het zeer gastvrije onthaal en de fantastische voorstellingen en het koor. Ook het diner was zeer goed! Ik ben dan ook zeer blij dat ik nu een Supporter Jaarkaart heb en zal jullie warm aanbevelen!"We vieren het einde van de zomer en verlengen nog even het vrije gevoel
Het is de start van een nieuw seizoen. Neem je mensen mee en geniet. Beleef samen deze bijzondere avond die net als een warme zomerse dag nog lang zal na tintelen.
 
Premièreavond op dinsdag 18 september is exclusief voor Supporters
Voor onze Supporters doen we graag wat extra. Daarom openen we het Verkadefabriekseizoen met een première. We heffen graag met jullie het glas op een nieuw theaterseizoen. (De korting voor Supporters geldt op alle dagen.)

Heb je een Supporter Theaterpas of Supporter Jaarkaart?
Dan betaal je alleen voor het eten en drinken: €18,50 (inclusief een glas wijn). Deze kaarten zijn vanaf één maand vóór de voorstelling te koop.

Nog geen Supporter? Niet getreurd, kom erbij!
 

Beeldontwerp: Saskia van der Linden
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!