/ KLEINE ZAAL

Matzer Theaterproducties - Agatha (afgelast)

  • Agatha
  • Agatha
  • Agatha

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente. 

 

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


Een man en een vrouw ontmoeten elkaar in een huis aan zee. Ze zoeken - haast op de tast - naar contact. Naar elkaar. Maar waarom kunnen ze elkaar nauwelijks aankijken? Welk geheim dragen zij met zich mee? Wat is er in het verleden gebeurd dat ze nu als bevroren lijken? Tijdens hun ontmoeting, delen ze hun geheimen met elkaar. En met ons. 

Huisgezelschap Matzer speelt Agatha. Het stuk van de Franse auteur, filmregisseur en feministe Marguerite Duras wordt geregisseerd door de talentvolle gastregisseur Liliane Brakema. De muziek is van Helge Slikker. 

Agatha is een fysieke, poëtische, sensuele en tragikomische voorstelling over het ultieme gevoel van liefde en geluk. Over ‘iets dat ontbreekt’ en voorgoed verloren is gegaan. Maar wat zijn Hij en Zij dan kwijtgeraakt, en waarom? Een verhaal over verwondering en verlies, over weemoed, intimiteit en een vervloekt verlangen.

Zij:
"Gevaarlijker, meer gevreesd, schrikwekkender, angstaanjagender, onbekender, vervloekt, dwaas, onuitstaanbaar, het dichtst bij het onuitstaanbare, het dichtst bij deze liefde."

Hij:
"Ik begrijp het. Ik word gek van het begrijpen." 

★★★★ de Volkskrant: "Liliane Brakema’s Agatha prikkelt en wringt en vervreemdt" en ”Acteurs Wendell Jaspers en Ali-Ben Horsting zetten in het stuk van Marguerite Duras met overgave hun fysiek in.”
Brabants Dagblad: "Woorden schieten eigenlijk tekort om de sfeer van deze Agatha weer te geven. In de zaal kon je een speld horen vallen. Ga kijken, luisteren en ervaren.”
Brabant Cultureel: "Ali-Ben Horsting en Wendell Jaspers spelen de man en vrouw heel geconcentreerd en intens. Zowel op de tere, breekbare momenten als tijdens hun kinderlijke uitbarstingen; terwijl ze stoeien in het natte zand of elkaar bekogelen.”
★★★★ NRC: "De sterk fysieke beeldtaal en het zinnelijke spel geven op de beste momenten van de voorstelling vorm aan dat waarin taal ontoereikend is: een schreeuwend verlangen om samen te zijn én elkaar te verlaten. Brakema toont hoe tegenstrijdig de waarheid is. Dat het leven vol onmogelijkheden zit en er toch schoonheid is."


Huisgezelschap Matzer Theaterproducties
Agatha is de tweede voorstelling dit seizoen van ons huisgezelschap Matzer Theaterproducties. In september en oktober zag je Fort Europa, naar de novelle van de Vlaamse schrijver Tom Lanoye. Michiel de Regt maakte muziektheater van het stuk over een versleten Europa, een continent waarvan we langzaam afscheid nemen. 

De voorstellingen op donderdag 20 februari en donderdag 5 maart zijn try-outs. Vrijdag 6 maart is de première. 


Credits
Tekst: Marguerite Duras
Regie: Liliane Brakema
Spel: Wendell Jaspers, Ali-Ben Horsting
Composities: Helge Slikker
Foto: Eva Roefs / Volle-Kracht
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!