Matzer Theaterproducties - Het goede heertje van Verkade

  • Het goede heertje van Verkade
  • Het goede heertje van Verkade
  • Het goede heertje van Verkade

Na het succes tijdens 24 uur Verkadefabriek is Het goede heertje van Verkade deze zomer terug. In de buitenlucht! Zoek een plekje op onze binnenplaats, wij zorgen voor een hapje en een drankje terwijl Simon Heijmans de sterren van de hemel speelt. Het verhaal over de boekhouder van de Verkade, die zich behalve met koekjes en boekhouden vooral bezighield met rijkdom en een luxe leven, was een regelrechte hit op het festival en speelde in februari maar liefst 16 keer in een bomvolle villa. Was je er eerder niet bij, grijp dan nu je kans in deze zomerse setting!

Lang geleden huisde in de huidige Verkadefabriek de koekjesfabriek van de firma Verkade. Jarenlang werkten vele Bosschenaren in dit prachtige fabriekspand om de koekjes te bakken, in te pakken en te verschepen naar alle uithoeken van het land. De geur van de froufrous en café noirs die als een deken over de stad hing, is overgewaaid. Maar de Verkademeisjes zijn nog altijd een begrip in de stad en ver daarbuiten.

Wat niet iedereen weet, is dat het kleinere pand op de hoek van de Boschdijkstraat lang dienstdeed als het kantoor van Verkade. En ook daar werd hard gewerkt. Maar niet altijd even eerlijk. Zo ging een boekhouder van buiten de stad wel heel creatief om met de salarissen van de Verkademeisjes. Rijkdom, een luxe leven, macht en aanzien, maar ook het onvermijdelijke schandaal volgde.

Hoe dat precies zit, dat doet theatermaker, acteur en podcastmaker Simon Heijmans uit de doeken in Het goede heertje van Verkade

Een hapje en een drankje
Kies een lekker plekje uit op de binnenplaats - juist, dat gezellige plekje waar we ook de Buitenbios organiseren! Een kaartje voor Het goede heertje van Verkade is inclusief heerlijke borrelplak (vega) en een drankje naar keuze.

Lekker borrelen en aansluitend een half uur prikkelend theater, een fijne combi!


En als het regent?
Dan krijgen de plantjes water en verhuizen wij naar de Kleine Zaal. De voorstelling gaat dus altijd door! We plaatsen rond 14.00 uur een bericht op de website als we naar binnen verhuizen. We verzamelen altijd in de Serre, ook als de voorstelling binnen plaatsvindt.


Credits
Tekst en spel: Simon Heijmans
Regie: Madeleine Matzer
Techniek: Casper Vriens/Marianne van Andel
Productie: Lysanne van Esch
Fotografie: Karin Jonkers
Met dank aan: Wim Claessen

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!