/ GROTE ZAAL

Matzer Theaterproducties - Casablanca

  • Casablanca
  • Casablanca
  • Casablanca

Op vrijdag 15 maart is er voorafgaand aan Casablanca een inleiding met Madeleine Matzer. Om 19.30 uur in de serre, gratis toegankelijk voor bezoekers van de voorstelling.

Huisgezelschap Matzer brengt Casablanca, een bewerking van de filmklassieker met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman, naar de Verkadefabriek. In een schemerige wereld vol politiek en heroïek ontvouwt zich een allesomvattend en venijnig liefdesverhaal, waarin onmogelijke keuzes moeten worden gemaakt. Voor dit nieuwe muziektheaterstuk schreef Jibbe Willems de tekst en Helge Slikker de muziek. Met hoofrollen voor Stefan Rokebrand (Chez Brood, Celblok H) en Jamie Grant (KLEM, LEEF!).

Dit fraaie nieuwe muziektheaterstuk verbindt onze geschiedenis aan de prangende actualiteit; toen vluchtte men Europa uit. Nu vluchten velen Europa in. De voorstelling speelt zich af in een stad van mogelijkheden en corruptie, van mensenhandel en van liefde. Van valse en echte visa. Velen leven tussen hoop en wanhoop. Dit beladen liefdesdrama, tegen een historische én actuele achtergrond, is daarmee een voorstelling voor ons allemaal.

 

Na Gejaagd door de wind brengt Madeleine Matzer nu Casablanca, in een bewerking van Jibbe Willems – een van de beste theaterauteurs van dit moment. Met nieuw gecomponeerde muziek van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker.

“Musical Award winnaar Rokebrand heeft een robuuste charme, een stevige zangstem, musicalervaring, power en charisma” - de Volkskrant

“bewogen vertolking (…) regisseur en spelers hebben met moed en verve een nieuwe weg gevonden. Niet nostalgisch, maar hedendaags, gedurfd.” - NRC Handelsblad (★★★★) over Oeroeg
 

Ik verlang soms terug naar analoge dagen
naar dagen in zwart-wit.
Niet omdat vroeger alles beter was,
maar omdat ik toen nog dromen kon
over een toekomst.Credits

Tekst: Jibbe Willems
Regie: Madeleine Matzer
Spel: Stefan Rokebrand, Jamie Grant, Tjebbo Gerritsma, Gürkan Küçüksentürk, Marijn Klaver, Carmen van Mulier 
Muziek: Helge Slikker
Decor: Sanne Danz
Licht: Catharina Scholten
Kostuums: Ilse Vermeulen
Dramaturgie: Cecile Brommer
Regie-assistentie: Dirk Windhorst


Foto: Karin Jonkers

Supporter€18,00
Normaalprijs€20,00
Speeltijden & Tickets
za 18 mei