Matzer Theaterproducties - Stil de tijd

Op zaterdag 24 november is er voorafgaand aan Stil de tijd een speciale inleiding om 19.30 uur in de Serre. Gratis toegankelijk voor bezoekers van de voorstelling.

Een voorstelling geïnspireerd op de boeken Stil de tijd en Kairos van Joke J. Hermsen.

Onze levens worden geregeerd door de klok. Vaak verzuchten we dat er te weinig uren in een dag zitten. Lummeltijd, sjoemeltijd, niksen en vervelen... en tegelijkertijd een meer geïnspireerde invulling van onze dagen; dat zou toch heerlijk zijn. Nanette Edens laat ons inzien hoe relatief die dwingende wijzers van de klok eigenlijk zijn.


Lummeltijd, sjoemeltijd, niksen en vervelen…
En tegelijkertijd een meer geïnspireerde invulling van onze dagen; dat zou toch heerlijk zijn. Kairos, god van het juiste moment, zou ons hiervoor maar wat graag bij de hand nemen. Maar hij leeft al sinds mensenheugenis in de schaduw van zijn broer, Chronos. Als machtige god van de kloktijd, heeft hij de teugels stevig in handen. Hij dwingt ons te leven volgens de wijzers van de klok. Terwijl Kairos ons zo graag wil laten luisteren naar die bevlogen momenten van inspiratie, inzicht en schoonheid. Die momenten waar het echt om gaat in het leven. Daarom klimt hij nu op de barricade van de tijdsbeleving.

Stil de tijd, naar een humoristische en vlijmscherpe tekst van auteur en Louis d’Or-winnaar Peter De Graef, is een solo gespeeld door Colombina-winnares Nanette Edens. Met live-muziek, gecomponeerd door Helge Slikker, in een decor van wereldvermaard designer Maarten Baas. Een voorstelling die je laat inzien hoe relatief die dwingende wijzers van de klok eigenlijk zijn. 

Recensies

Trouw: “Stil de tijd is op een prettige manier lichtzinnig: licht en zinnig en verre van ondoordacht.”

Brabants Dagblad: “Een sublieme Nanette Edens laat de tijd trillen…Diep nadenken over de vliegende tijd was nog nooit zo onderhoudend.”

Theaterkrant: "Taal, muziek en thematiek gaan mooi met elkaar aan de haal.”

Volkskrant: “Fraaie installatie met zandloper en gong als opvallend decor”

Omroep Brabant: “Met haar manier van spelen trekt ze het publiek het verhaal in; ze krijgt voor elkaar waar ze voor pleit… even uit de tijd.”
 Credits
Spel: Nanette Edens en twee muzikanten 
Regie: Madeleine Matzer
Tekst: Peter de Graef
Muziek: Helge Slikker
Decorontwerp: Maarten Baas

Foto: Phile Deprez
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!