De Ontbijtclub - Matzer

  • De Ontbijtclub
Ook in seizoen 2017-2018 presenteert kerngezelschap MATZER een aantal nieuwe afleveringen van De Ontbijtclub, het zondagochtendprogramma met interviews, muziek en bespiegelingen. Net als afgelopen seizoen, worden deze ook dit jaar gepresenteerd door de bevlogen muzikant Lucas Dols (o.a. Three Sisters in Concert), die regelmatig naar diverse conflictgebieden in de wereld reist met zijn muziek-educatie programma.
 
De wereld is in transitie; veel is onzeker, in beweging, in crisis, in rep en roer. Via de media worden we voortdurend op de hoogte gehouden over alles wat er speelt. En dat is zoveel dat we soms niet meer weten hoe wij zelf kunnen bijdragen aan een fijnere wereld. Wat we ook doen, het is toch maar een druppel op een gloeiende plaat. Zo lijkt. Daarom doen we soms niets, niet omdat we niet willen, maar omdat we niet weten waar te beginnen.
 
Mede vanuit zijn bezielde en inspirerende kijk op de wereld, gaat Lucas samen met Lottie Hellingman (o.a. Gejaagd door de Wind, Augustus), in gesprek met allerlei mensen die het verschil maken, die hun positieve steentje bijdragen aan die transformerende samenleving. In de hoop dat we daarmee inspiratie genereren om een grotere beweging in gang te zetten. Individueel of collectief, zonder voorkennis over de uitkomst; samen met ons publiek op zoek naar kansen en mogelijkheden om onze wereld te veranderen, al is het maar een klein beetje. Vanuit de aloude slogan: “Verander de wereld, begin bij jezelf”. Zondagochtend 3 december staat bol van interviews, muziek en bespiegelingen. Lucas Dols ontvangt twee gasten met een frisse kijk op de veranderende rol van voeding in onze maatschappij.

Insecten en zeewier
Patricia Stevens is initiatiefnemer van Bugalicious; een organisatie waarmee zij zich inzet om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de verrassende smaak van insecten en zeewier. Ze verzorgt lezingen, biedt – o.a. vanuit haar eigen Buggie-snackwagen – een heel assortiment aan insectenhapjes, verzorgt catering en workshops.

Sociaal voedsellandschap
Dalila Sayd werkte ooit in de keuken van verschillende Michelin-restaurants. Ze studeerde Food Design aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. En gedreven door uitdagingen zoals eenzaamheid, gezondheid, (sociale) ongelijkheid en het klimaat, startte ze in 2014 Het EETschap. Met als doel het sociale aspect van eten te benadrukken. En de focus van een duurzaam voedselsysteem te verleggen naar een sociaal voedsellandschap.
 De volgende edities eidties van De Ontbijtclub zijn op 25 februari en 15 april

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!