Matzer - De Reuzenperzik

Roald Dahl’s klassieker De Reuzenperzik voor het eerst te zien in de Nederlandse theaters! Een muzikale en avontuurlijke familievoorstelling (7+), ontroerend en grappig, fantasierijk en spannend. Een ode aan de verbeelding voor jong en oud, want: alles wat je wil, dat kan je. Als je er maar in gelooft. 
 
In De Reuzenperzik groeit de jonge en eenzame James op bij zijn twee gemene tantes Spons en Spijker, nadat zijn ouders zijn verslonden door een ontsnapte neushoorn. Als hij van een vreemd oud mannetje een zakje magische groene krokodillentongen krijgt, verandert zijn leven radicaal. Hij komt terecht in een reuzenperzik en ontmoet daar allerlei levensgrote insecten, zoals een knorrig Lieveheersbeest, een ijdele Duizendpoot en een stille, maar o zo belangrijke Zijderups. Met hen gaat James op reis in de reuzenperzik, weg van zijn akelige tantes. Langs akkers en velden, over zee en door de lucht.

Maar waar gaat de reis naartoe? En wat doen die haaien, meeuwen en Wolkenmannen op hun avontuur? Een verhaal over het overwinnen van je angst voor het onbekende en het kiezen voor jezelf. En hoe dat kan leiden tot vriendschappen voor het leven.

Bijzonder: speciale vertoning voor blinde mensen en slechtzienden
Op zaterdag 20 januari zijn beide speelbeurten van De Reuzenperzik (15.00 en 19.30 uur) geschikt voor blinden en slechtzienden. In samenwerking met Komt Het Zien wordt een audiodescriptie verzorgd bij de voorstelling zodat mensen die blind of slechtziend zijn ook volop kunnen genieten van de avonturen van James, zijn gemene tantes en natuurlijk zijn insectenvrienden. Middels een introductie en een live verslag via een draadloze koptelefoon is de voorstelling (voor iedereen vanaf 7 jaar) ook voor hen te beleven. Op deze manier maken MATZER en Verkadefabriek De Reuzenperzik toegankelijk én bijzonder leuk voor iedereen, óók als je minder of niets ziet.

Succesoptie za 20 jan 15.00 uur bijgeboekt!
Goed nieuws! Door het succes van deze voorstelling hebben we een extra vertoning op zaterdag 20 januari om 15.00 uur kunnen boeken. Joehoe!

Regisseuse Madeleine Matzer vertelt. Op zaterdagmiddag.
Benieuwd hoe regisseuse Madeleine Matzer aan de slag ging met de Reuzenperzik? Op zaterdagmiddag 20 januari om 14.00 uur is er een exclusieve inleiding in de Serre. Een reuzeleuk opwarmertje voor de voorstelling!

Introductie audiodescriptie voor blinden en slechtzienden
Beide voorstellingen van De Reuzenperzik op zaterdag in de Verkadefabriek zijn geschikt voor blinden en slechtzienden. Direct na de inleiding van Madeleine neemt een blindentolk de visueel beperkte mensen alvast mee de zaal in om hen goed voor te bereiden op de voorstelling. Bij de avondvoorstelling begint deze introductie om 18.30 uur.

Beluister en download de blinden / slechtzienden introductie

Roald Dahl
Roald Dahl is met hart en ziel ambassadeur van het miskende kind in ons allemaal. Mis hem niet, deze voorstelling naar het boek van “de beste kinderboekenschrijver van de wereld” (VPRO-gids). Alle Knorren, bamdoedels en wormstaltige kneuten verzamelen!
Voor iedereen van 7 tot 107 jaar!

Credits
Tekst: Roald Dahl
Bewerking en regie: Madeleine Matzer
Spel: Marijn Klaver e.a.
Muziek: Helge Slikker
Speeltijden