Afgelast: Sandra Geller / Mozart Wonderkind - met het Hieronymus Trio (afgelast)

  • Afgelast: Sandra Geller / Mozart Wonderkind
  • Afgelast: Sandra Geller / Mozart Wonderkind
  • Afgelast: Sandra Geller / Mozart Wonderkind

Wegens gezondheidsproblemen van één van de muzikanten kan het programma niet doorgaan. Een nieuwe datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

-------------------------------------------------------------------
Een muzikaal programma gewijd aan het wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart. Met een lezing van Sandra Geller, een klassiek concert van het Hieronymus Trio en de film Nannerl, la soeur de Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) was een wonderkind dat op uitzonderlijk jonge leeftijd viool, klavecimbel en orgel speelde en zijn 1e compositie maakte toen hij pas 5 jaar oud was. Mozart heeft vele meesterwerken geschreven, maar stierf in grote armoede. De dood van de beroemde componist op 35-jarige leeftijd blijft wetenschappers al eeuwen intrigeren. Stierf hij door een ziekte of werd hij vermoord door vergiftiging?

Lezing Sandra Geller
De van oorsprong Russische docente en schrijfster Sandra Geller vertelt over het mysterie rondom de dood van Mozart. De Russische dichter Alexander Poesjkin schreef in 1830 zijn geniale kleine tragedie Mozart en Salieri. Daarna werd de muziek van hofcomponist Antonio Salieri nooit meer gespeeld. Hij werd verguisd en gehaat als de jaloerse moordenaar van Mozart. Dit verhaal werd in 1984 in de beroemde film Amadeus opnieuw verteld. Maar wat werd precies ontdekt over de dood van Mozart? En hoe is het mogelijk dat Mozart anoniem in een massagraf werd begraven terwijl hij beroemd was in heel Europa? Zullen wij ooit achter het mysterie van zijn dood kunnen komen? En wat is er eigenlijk gebeurd met zijn talentvolle zuster, die ook een wonderkind was?
 
Muziek van het Hieronymus Trio
Het HieronymusTrio brengt een bijzonder muzikaal programma geheel in het teken van Mozart.

Met Marieke Keser op viool, Alex Geller op cello en Peter Zimmerman op piano.

Film: Nannerl, la soeur de Mozart (Mozart's Sister)
In de periode 1763-1766 is de muzikale familie Mozart op tournee en reist per koets langs de belangrijkste hoven van Europa. De adel vergaapt zich aan het wonderbaarlijke talent van de 10-jarige Wolfgang, die steeds bekender wordt. Hij wordt begeleid door zijn vijf jaar oudere zus Nannerl, die zelf ook een muzikaal talent is. Ondanks haar magistrale vioolspel moet Nannerl zich schikken in haar rol als pianobegeleider van haar jongere broer. Wanneer ze kennis maakt met prinses Louise van Frankrijk en via haar de Dauphin kan ontmoeten, krijgt ze toch een kans haar muzikale talenten tot uitvoering te brengen.In samenwerking met Sandra Geller organiseert de Verkadefabriek drie filmspecials

Programma

24 september: Meer over Rembrandt
26 november: Wonderkind Mozart
25 februari: Russische Avant-garde

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!