Zondageditie met Paul van Vliet en Joris Luyendijk - Presentatie: Jan Tromp, Wilma de Rek

  • Zondageditie met Paul van Vliet en Joris Luyendijk

De Eminence grise van de Nederlandse kleinkunst en luis in de pels van de financiële wereld schuiven zondag aan in de Zondageditie.

Van cabaretier Paul van Vliet verscheen onlangs zijn ‘autobiografie van nooit verzonden brieven’. Hij speelde afgelopen voorjaar zijn allerlaatste show, maar hij is terug als schrijver. Met Brieven aan God en andere mensen verschijnt een gedreven, kwetsbare, soms eenzame man. Iemand die leven en dood, armoede, liefde, vriendschap, God en de oorlog onder ogen ziet op een directe, geestige en toch altijd diepzinnige manier.

Joris Luyendijk, journalist, bestudeert op antropologische wijze zijn onderwerp. Slurpt alle kennis op om vervolgens de financiële wereld met die kennis om de oren te slaan. Met een gemakkelijk antwoord kom je niet bij hem weg. Hij schreef verhelderende boeken over het Midden Oosten (o.a. Een goede man slaat soms zijn vrouw), het Binnenhof (Je hebt het niet van mij, maar…) en de bankensector (Dit kan niet waar zijn).

Bert Wagendorp leest een column en Jeroen Kant zingt.

Op acht zondagen bespreken Jan Tromp en Wilma de Rek het leven. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij schuiven aan in de Clubzaal. Er mag gelachen worden en een kritische noot ligt op de loer. Er is muziek, er is een column.

Deze editie organiseren we in samenwerking met het Erasmusfestival Brabant.
De Zondageditie wordt ondersteund door de Vrienden van de Verkadefabriek.

Op de hoogte blijven van de gasten voor de volgende edities? Abonneer je nu op de woord-nieuwsbrief.

 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!