Micha Wertheim - Micha Wertheim voor alle duidelijkheid (reprise)

  • Micha Wertheim voor alle duidelijkheid (reprise)
  • Micha Wertheim voor alle duidelijkheid (reprise)
  • Micha Wertheim voor alle duidelijkheid (reprise)

Vorig jaar stond hij hier ook met zijn zevende: Voor Alle Duidelijkheid. Over het verlangen naar een toestand vóór alle duidelijkheid. De behoefte onbevangen in het leven te staan. Twee keer vijf sterren recensies, van de Volkskrant en Trouw, dus komt hij ‘m nog een keer doen.

Kennis kan een muur worden, die alle schoonheid aan het zicht onttrekt. Nu alles altijd en overal duidelijk is, wordt verdwalen steeds lastiger. Raak de weg nog maar eens kwijt. Durf je maar eens vallend staande te houden.

Hij keert terug naar de vorm waar het mee begon: stand-up. Stand-up comedy zoals stand-up bedoeld is: Persoonlijk, grappig zonder opsmuk. Zoals altijd is hij scherp, soms ongemakkelijk en Wertheim zou Wertheim niet zijn als hij er niet toch een draai aan geeft, die de voorstelling net even anders maakt.

Recensies 

★★★★★ de Volkskrant: "Het is fantastisch verdwalen in zijn voorstelling, Micha Wertheim heeft zijn publiek in gedenkwaardige houdgreep." (...) Een tot in het kleinste detail doordachte proeve van de spanningsboog, lang en duizelingwekkend. En al die tijd knalt het spelplezier je vanaf het podium tegemoet. "

★★★★★ Trouw: "Bij de onovertroffen Micha Wertheim moet je blijven nadenken." (...) "Hij ontregelt het publiek en heeft echt iets te melden.” Daarmee heeft hij het nog altijd een unieke positie binnen het Nederlandse cabaretlandschap.“ 

★★★★ 1/2 Telegraaf: “Micha Wertheim mag met Voor alle duidelijkheid dan terug zijn gekeerd nar de basis, hij weet toch weer te verrassen met een goed doortimmerd, intelligent cabaretprogramma.”

Het Parool: (...) Hier is hij is 'gewoon' een cabaretier die praat met zijn publiek en dat dik twee uur interessant moet houden. Dat gaat hem geweldig af."

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!