Michiel van den Bergh - Arjans Big Year - Q&A met Arjan Dwarshuis

In deze documentaire volgen we vogelspotter Arjan Dwarshuis (30) tijdens zijn wereldrecordpoging om in een jaar tijd zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. Na de film is er de mogelijkheid Arjan vragen te stellen tijdens de Q&A.

De jonge vogelaar Arjan Dwarshuis trok in 2016 de wereldrond om zoveel mogelijk vogelsoorten in één jaar tijd te spotten. Zijn doel: het voorgaande record breken. Hij zal daarvoor meer dan 6000 (!) vogelsoorten moeten zien. Arjan bezocht daarvoor ruim veertig landen, hij bewandelde de hoogste bergketens, de heetste woestijnen en de meest afgelegen tropische regenwouden.

In Arjan’s Big Year zien we Arjan op diverse vogelhotspots over de hele wereld. Zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen komen mooi in beeld tijdens de vele hoogte- en dieptepunten van de zoektocht. Natuurlijk zijn er ook prachtige beelden van kleurrijke vogels en indrukwekkende landschappen te zien.

Daarnaast is er aandacht voor het verwoestende effect dat de mens heeft op de natuur en er komen diverse lokale natuurbeschermers aan het woord met soms hoopgevende succesverhalen die het tij kunnen keren. Presentator Humberto Tan heeft de voice-over van deze film verzorgd.  

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!