Minou Bosua - Moeder mag niet dood

  • Moeder mag niet dood

Een ontroerende en optimistische voorstelling die de mogelijk uitmondt in een levensverlengende dansavond voor iedereen.

Moeder Jopie (88) heeft zich voorgenomen niet dood te gaan. Dochter Minou (48) heeft beloofd haar daarbij te helpen. Moeder danst door de dag en leert ons de rituelen van haar levensdrift. Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. 

Begin de dag met lege darmen. Met volle darmen kun je niet denken. Zorg tenminste voor 1 levende plant. En zing iedere dag voor iemand die je bent vergeten. Dochter gaat ondertussen opzoek naar het punt waarop de belofte ooit is gedaan. Wat zijn de consequenties van moeders ongebreidelde levenslust voor de overtuigingen van de dochter?

“Nooit opgeven Minoutje, al beginnen de ratten te knagen aan je teennagels, dan heb je altijd nog je fris gemoed.”

Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Als broodnodig tegengeluid bij het maatschappelijke debat over ouderen dat vaak gericht is op aftakeling, ontbrekende zorg en het georganiseerde levenseinde.

Een ontroerende en optimistische voorstelling voor iedereen met onbeteugelde levensdrift of met gebrek daaraan. De voorstelling heeft de mogelijkheid uit te monden in een levensverlengende dansavond voor iedereen. DJ aanwezig.

Moeder mag niet dood wordt ontwikkeld i.s.m. met filmmaker Maasja Ooms (van o.a. Alicia, winnaar jury prijs IDFA 2017)
 Credits
Idee, tekst en spel: Minou Bosua
De Moeder: Jopie Bosua
Artistiek team: Annelies van Wieringen, Maasja Ooms, Wannie de Wijn, Corien Baart. Foto: Guido Bosua
Grafische vormgeving: Maasja Ooms

Foto: Guido Bosua

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!