Mugmetdegoudentand / Adelheid Roosen - Rijsen&Rooxman, de Dikke-Muis&Sjors

  • Rijsen&Rooxman, de Dikke-Muis&Sjors
  • Rijsen&Rooxman, de Dikke-Muis&Sjors
  • Rijsen&Rooxman, de Dikke-Muis&Sjors

Lineke Rijxman, Adelheid Roosen, George Groot en Titus Muizelaar: vier acteurs met een grote staat van dienst. Deze vier spelers met verweven levens, ontmoeten elkaar daar waar nog iets uit te minnen valt. Ze onderzoeken de staat van de liefde en vragen zich af of het oog inderdaad de spiegel van de ziel is, als je er genadeloos in kijkt.

HijDeDikke verliefde zich ooit in HaarDeKleinste van de vrouwen. En HijDeOudste van de mannen probeerde van HaarDeGrootste weg te komen, maar ZijDeGrootste houdt immer van HemDeOudste dus laat hem nooit gaan. Daartussen en boven verliefde ZijDeGrootste zich ook in HemDeDikke. En zo ontmoette ZijDeKleinste en ZijDeGrootste elkaar. HijDeDikke trekt een jurk aan want voelt zich in andermans kleren altijd meer welkom. En HijDeOudste beschouwt dit geheel door appels te schillen. Dat doet hij al zijn hele leven.  ZijDeKleinste eet er geen. Uit principe niet. Zo dus. En daar beginnen we.BIJZONDER: UNIEKE ZITPLAATSEN OP DE SPEELVLOER
Voor het intensiveren van de beleving heeft Mugmetdegoudentand ervoor gekozen om zitplaatsen óp de speelvloer te plaatsen. Een nieuwe theaterervaring waarin je nog verder wordt opgezogen in het spel.

Kaartjes voor zitplaatsen óp de speelvloer kun je hier bestellen:
Voor vr 31 mei 20.30 uur
Voor za 1 juni 20.30 uurRecensies

★★★★★ NRC: "Een ervaring die je vanaf het allereerste moment naar de keel grijpt en niet meer loslaat, hoewel de frequente humor de pijn verdiept én verzacht.(...) Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors is een pure daad van liefde."
★★★★ De Volkskrant: "Een intrigerend rollenspel met soms pijnlijk herkenbare momenten."
De Theaterkrant: "Alle vier de acteurs laten zo veel pijn, verdriet, woede, liefde en geluk zien."  
Het Parool: "Een mooi, intiem portret over de wonden die liefde achterlaat, over verantwoordelijkheid, nalatigheid en opvoeding."
Scènes: "Het is fijn kijken naar deze podiumbeesten waar de enorme spelervaring vanaf druipt. Dat voel je vanaf de eerste minuut en dat is mooi."
Credits
Van en met Lineke Rijxman, Adelheid Roosen, George Groot, Titus Muizelaar.
Een co-productie van Mugmetdegoudentand, Adelheid|Zina & Adelheid|Female Economy.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!