/ KLEINE ZAAL

Mugmetdegoudentand / De Koe - Seks(e)(n)

  • Seks(e)(n)
  • Seks(e)(n)

In 1809 schrijft Goethe Die Wahlverwandtschaften. Hij plant vier personages op een landgoed en observeert hun reacties. Volgen ze hun driften, hun passies, de zogenaamde natuurwetten? Of zijn hun beslissingen rationeel en hebben ze een vrije wil? Het is bijna een negentiende-eeuwse Temptation Island. Het einde was toen overigens ook al catastrofaal. De KOE en Lineke Rijxman van mugmetdegoudentand beginnen aan een nieuw experiment en schrijven een nieuwe Wahlverwandtschaften

Opnieuw twee vrouwen, twee mannen, een landgoed. Maar dit keer in een onvergelijkbaar klimaat. In Goethes tijd was de natuur - en haar wetten - nog een ruimte zonder mensen: wij waren afhankelijk van haar, maar zij niet van ons. In 2019 is de natuur door ons toedoen zo veranderd, dat we er in zekere zin mee verbonden zijn. Ze schudt en beeft, is lichtgeraakt en is haar onvoorspelbaarheid kwijt.

Hoe vergaat het de twee koppels nu? Nu we de natuur niet langer de schuld kunnen geven van alles waarvan we altijd dachten dat het ‘onze natuur’ was: onze driften, onze verlangens? Weer catastrofaal? Of.. nog catastrofaler?


Credits
Van en met: Lineke Rijxman, Natali Broods, Willem de Wolf en Peter Van den Eede
Gebaseerd op de ideeën van: Die Wahlverwandtschaften van Johann Wolfgang Goethe
Decor, licht en geluid: Bram De Vreese en Shane Van Laer
Een co-productie van: de KOE en mugmetdegoudentand

Deze productie komt tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid met de hulp van Gallop Tax Shelter. In coproductie met Het Laatste Bedrijf.

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
vr 13 dec

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!