Mugmetdegoudentand - Buik

Een komedie over oude wrok en nieuw leven. Over traag zaad, snelle beslissingen, makkelijke beschuldigingen en moeilijke keuzes.
En over de vraag: wat heb je over voor je broer of zus?


Bob neemt zijn zus Marit mee naar de Texelse duinen. Eenmaal in het vakantiehuisje wil hij haar op subtiele wijze vragen of ze draagmoeder wil worden voor hem en zijn vriend. Marcel Musters, Lies Visschedijk en schrijfster Aaf Brandt Corstius werken opnieuw samen. 

"Maar Marit. Luister nou. Als ik een nier nodig had zou je me toch ook helpen?"

Na het succes van Fifty Fifty en Een Flinke Linkse Vrouw is het bejubelde – en vorig jaar volledig uitverkochte - Buik de derde samenwerking van Marcel Musters en Lies Visschedijk met schrijfster Aaf Brandt Corstius. Samen vormen de voorstellingen een drieluik over man-vrouwrelaties: een open relatie van een echtpaar, de ongemakkelijke relatie van twee vreemden en de familieband van een broer en een zus.  

Recensies

Haarlems Dagblad: “Heerlijke comedy, met fijn vileine dialogen en geestige uithalen. Knap hoe Brandt Corstius erin slaagt om actuele en serieuze thema’s aan de orde te stellen, waar je tegelijk (en vooral) heel erg om moet lachen.” 

★★★★ De Volkskrant: “Elk detail zit goed en Musters en Visschedijk spelen soepel en hartverwarmend.”

★★★★ Het Parool: “Musters en Visschedijk vormen een topduo, dat broer en zus met hun dromen en tegenslagen naar grote hoogten speelt.”

★★★★ Theaterkrant: “Zeer komische voorstelling met een bittere nasmaak.” 
 Credits
Spel en regie: Marcel Musters en Lies Visschedijk
Tekst: Aaf Brandt Corstius
Decor en scènefoto’s: X+L
Kostuums: Maartje Wevers
Affichecollage: Daria Birang
Affichefoto’s: Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin/X+L
Teaser: Bas de Brouwer
Met dank aan: Joan Nederlof en Theater Bellevue
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!