Mugmetdegoudentand - De Eurocommissaris

  • De Eurocommissaris
De Eurocommissaris is een voorstelling waarin Joan Nederlof het publiek meevoert in de gedurfde gedachtestroom van de fictieve - doch zeer populaire - eurocommissaris Charlotte Hajenius.
 
Zoals zovelen, wist Nederlof weinig over de Europese Unie. Een gat in de theatermarkt, dacht ze in 2015. Vanuit haar eigen nieuwsgierigheid, onwetendheid en vragen maakte ze een solovoorstelling over dit complexe maar belangrijke onderwerp. En de vraag drong zich op of een democratisch, verenigd Europa wel haalbaar is als alle lidstaten vooral hun eigen nationale belangen nastreven.
 
We zijn inmiddels drie jaar verder en Europa is ingrijpend veranderd. Tijd dus voor een nieuwe versie van De Eurocommissaris.

Wie bang is in een bureaucratisch eliteproject verzeild te raken, hoeft niet te vrezen. Want de rasechte liberale Hajenius heeft naar eigen zeggen niet alleen geen talent om te somberen, ze beschikt bovendien over een bovengemiddelde verbeelding.
 
Een must-see voor iedereen die Europa een warm hart toedraagt, dat juist niet doet of op die plek een hardnekkige blinde vlek heeft.

Recensies

★★★★ Theaterkrant: "In de monoloog De eurocommissaris ontleedt Joan Nederlof op zeer geestige wijze ‘het vermaledijde systeem’ en ‘het wanstaltig politiek gedrocht’ dat de Europese Unie is. Dat doet ze niet alleen, daar heeft ze iemand voor bedacht: eurocommissaris Charlotte Hajenius. Dit fictieve personage met een uitbundige pruik en een opzichtig parelsnoer lacht te pas en te onpas op hysterische wijze. ‘Dat doe ik omdat ik van de VVD ben’, verklaart ze." Lees de hele recensie

Bezoekster Saskia: "Wow wat een geweldige voorstelling! Actuele onderwerpen op een geweldige manier samengebracht in deze voorstelling met topacteurs en hilarische teksten."


 
Credits
Tekst, regie en spel: Joan Nederlof


Fotografie: Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!